В абсурдна ситуация изпаднаха над 200 семейства от Пловдив. Втора

...
В абсурдна ситуация изпаднаха над 200 семейства от Пловдив. Втора
Коментари Харесай

Прах, фекални води и непоносима миризма заради ремонт в Пловдив

В неуместна обстановка изпаднаха над 200 фамилии от Пловдив. Втора седмица достъпът до домовете им е стеснен.

Причината разкопана голяма дупка на булеварда пред постройката. Изкопните дейности са част от построяването на южния обходен колектор на града, който върви с мудни темпове.

Според пострадалите са станали жертва на неуредени финансови връзки сред ВиК и строителната компания, която от две седмици е прекратила работа на обекта, а пред входа на блока се изливат фекални води от отводнителните шахти, предава Нова телевизия.

„ Миризмата е непоносима. Този бул. се ремонтира от 3 години. В региона има и детска градина ”, споделя един от живеещите в региона. „ Нещо се е случило сред компаниите, които работят на терен. Днес споделиха, че ще пристигна техника ”, разясни кметът на регион " Южен " Атанас Кунчев.

Обещанието на компанията строител е, че служащите ще се върнат да работят на обекта. „ Имахме софтуерен проблем, който изискваше решение. Днес екипите ни ще се върнат на работа. Ще се погрижим за отпадните води.

Надявам се, че до най-много 10 дни хората ще имат естествен достъп до домовете си ”, разяснява Екатерина Пашова, представител на строителната компания.

„ Съгласно контракта наказания се постановат за несъблюдение. Към досегашния миг строителят  към момента е в период. Обектът би трябвало да завърши до края на годината ”, разясни представител на ВиК.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР