В 9399 секции в страната ще се гласува с машина,

...
В 9399 секции в страната ще се гласува с машина,
Коментари Харесай

Как върви подготовката и транспортирането на машините за вота в неделя

В 9399 секции в страната ще се гласоподава с машина, като в 2121 от тях ще има по две машини.

Окомплектоване, запечатване, превозване - подготовката на машините за втория тур на президентските избори върви с цялостна мощ.

" Тези машини - с тях е гласувано на 14 ноември и ще бъдат готови през днешния ден до края на деня и на следващия ден за гласоподаване в софийските районни изборни комисии. Останалите за страната към този момент съвсем е завършило подготвянето им и на следващия ден ще тръгнат в 12:30 първият камион ", съобщи Росица Матева - представител и заместник-председател на ЦИК.

Всяка машина за вота в неделя има своя пътен билет с последна дестинация.

" На всяка машина има подложен етикет и се вижда мястото, за коя секция, адреса на секцията, номера на секцията, номера на машината и по този метод се открива коя машина за коя секция е параметризирана ", съобщи Росица Матева.

Машини за вота в чужбина към този момент пътуват - 336 на брой за 208 секции. Те са по-малко спрямо вота на 14 ноември.

" В част от секциите, в които бяха дали своят вот по-малко от 400 гласоподаватели отвън страната преценихме да замине по една машина ", сподели Росица Матева - представител и заместник-председател на ЦИК.

Проблемът с доставката на бюлетини за Съединените щати е решен.

" Бюлетините към този момент за Съединени американски щати са на територията на щатите. Прави се всичко допустимо, с цел да дойдат и на останалите места - и в Австралия и Нова Зеландия ", изясни Росица Матева.

Машините, благосъстоятелност на " Сиела ", които няма да вземат участие в изборите, не престават да бъдат охранявани.

" Една част от тях са в резервоар отвън постройката, а друга част са в склад, който също е под защита на Министерство на вътрешните работи и на 22 ноември ще бъдат освободени да се употребяват от съответния притежател ", сподели Росица Матева.

След изборите машините ще се съхраняват в същия склад, защото ЦИК имат контракт до юни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР