В 9363 секции у нас ще се гласува с машини

...
В 9363 секции у нас ще се гласува с машини
Коментари Харесай

Ето в колко секции у нас ще се гласува с машини

В 9363 секции у нас ще се гласоподава с машини на идните парламентарни избори на 2 октомври. В 1104 от тях ще се гласоподава с една машина, а с 290 машини ще се гласоподава отвън страната. Това разгласи на брифинг Росица Матева, заместник-председател на ЦИК.

Още нямаме информация кой ще дава отговор за машините. Продължават договарянията с вероятния реализатор. Това съобщи Цветозар Томов, заместник-председател на ЦИК.

След жребия за установяване на номерата в бюлетината, се откри, че една от партиите, регистрирани за присъединяване в изборите, не е записала кандидатски листи в нито един избирателен район. Това е Единна национална партия с номер 21. Номер 21 няма да попада нито в хартиените бюлетини, нито в електронните. Няма да се оставя празно място. Просто няма да има номер 21, обясниха от ЦИК.

Стана ясно още, че от „ Национално придвижване Единство ” не са записали кандидатски листи в 12 и 21 район - Монтана и Сливен. В бюлетините в тези райони няма да попада името и номера на тази партия.

Очакваше се през днешния ден ЦИК да показа и образеца на бюлетината. В последна сметка стана ясно, че това ще се случи евентуално идващия четвъртък.

Предизборната акция стартира в среднощ. Общо 28 партии и коалиции влизат в борбата за 48-ото Народно заседание.

Организацията за гласуването в чужбина върви по проект, означиха от Външното министерство.

„ Шест дни преди края на периода за подаване на заявки, за жалост, има едвам малко над 29 хиляди, от които за гласоподаване в Украйна са единствено 7. След като нашата група замине на 11-и, ще проведем диалози с управляващите в Украйна и в съгласуваност с ЦИК ще подсигуряваме сигурността на българските жители, ще предвидим дейности за отваряне на секция в Украйна ”, съобщи Калин Анастасов от Министерство на външните работи.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР