В 90-те години Майкъл Капустин, канадец по произход, обра повече

...
В 90-те години Майкъл Капустин, канадец по произход, обра повече
Коментари Харесай

Румен Петков сравни Кирил Петков с Майкъл Капустин и предупреди за политическа пирамида

" В 90-те години Майкъл Капустин, канадец по генезис, обра повече от 10 милиона от българските жители с една финансова пирамида. Днес ни се предлага политическа пирамида ". Това съобщи водачът на АБВ по адрес на Кирил Петков " От лъжите следват политически пирамиди ", акцентира той.

" Когато имаме един човек, който с калните си обувки е стъпил на Конституцията, когато жестоко е погазил закона, когато е излъгал цинично президента, че има единствено българско поданство, за който законите на Канада и на България нямат никаква стойност, той е над законите на България и над законите на Канада. Той излиза и споделя аз съм споделил – няма никакво значение от тук нататък по кое време Канада ще даде записка. Той на канадски управляващи гледа като на бюрократичен орган, който издава бележки ", добави Румен Петков и разяснява, че това е обидно за българския народ. По думите му " става дума за безочливост, която е метод на държание, метод на мислене ".
 Румен Петков: Първите бомби от нелепото държание на Кирил Петков стартират да гърмят Румен Петков: Първите бомби от нелепото държание на Кирил Петков стартират да гърмят
" Първите бомби от нелепото държание на Кирил Петков стартират да гърмят ". Така водачът на АБВ Румен Петков разяснява спряната процедура...

" Сега ние с вашата публика ще платим милиони за безчинствата, които Кирил Петков направи в стопанската система - имаме 9-членни бордове, назначени от него, имаме редица безумия и неистини ", посочи водачът на АБВ. По адрес на Кирил Петков той сподели още: " Той по този начин и не пожела да отговори какви са кредитните връзки на ББР и ДКК. Защо скри това? Това е едно от най-тежките действия на предишните години, само че той го скри. Кой го стимулира да го скрие. Защо той не разяснява кредитните връзки на ББР и Булгартрансгаз – става дума за заеми от порядъка на 150 млн. лева Той на тези тематики си мълчи ".

Още когато се създаваше банката за развиване беше основано правилото, че тя ще дава заеми на дребни и междинни предприятия и заемите ще бъдат до 5 млн. лв., след това държавното управление на Борисов отстрани това ограничаване - за тези неща си мълчим, само че за другите неща приказваме, означи ръководителят на АБВ.

" В България, за жалост сякаш когато погазваш закона, когато газиш Конституцията, когато имаш офшорна компания, когато лъжеш безкрай и безброй, сякаш се приема като симптом на нововъведение ", разяснява той.

Румен Петков изрази отвращение от да бъде изслушан от Конституционния съд за двойното му поданство. " Редица престижи, с изключение на самия Конституционен съд - проф. Даниел Вълчев – деканът на юридическия факултет, проф. Пламен Киров – някогашен парламентарен арбитър доста ясно обясниха за какво господин Кирил Петков не може да бъде страна, напомни Румен Петков и още веднъж съобщи за някогашния длъжностен стопански министър, че на огромен актьор му би трябвало огромна сцена. " Той употребява сцената на държавното управление всекидневно в продължение на три месеца. Понеже в този момент е лишен от тази огромна сцена, той желае да употребява сцената Конституционния съд ", разяснява водачът на АБВ.
 Конституционен съд: Противоконституционен е указът за назначението на Кирил Петков за министър Конституционен съд: Противоконституционен е указът за назначението на Кирил Петков за министър
Указът на президента Румен Радев от 10 май за назначението на Кирил Петков за министър на стопанската система в първото служебно държавно управление...

Преди месеци Кирил Петков разгласи, че ще одобри решението на Конституционния съд, каквото и да е то, а тази заран по една от малките екрани сподели, че е доста обезпокоен и може и да не одобри решението на Конституционния съд, сподели още Румен Петков. " Впрочем, вметна той - аз също ще приема решението на Конституционен съд, каквото и да е то. По доста аргументи. Първата, основната, огромната е, че това е Конституционният съд на Република България ".  Ако я подкараме по този начин да одобряваме единствено правосъдни решения, които ни харесват, до каква степен ще стигнем, за каква правова страна приказваме и за каква нулева приемливост към корупцията, изрази неразбиране Петков. " Значи той е стимулиран да си мълчи за връзките сред ББР и ДКК, за връзките сред ББР и Булгартрансгаз, кой го е стимулирал и по какъв начин го е стимулирал не знам, не мога да разясня, само че сега  в случай че не му харесва решението на Конституционен съд – няма да го одобри. Това е ужасно, това е ужасяващо като метод на мислене ", добави Румен Петков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР