В 90-тата минута не бе отсъдена сигурна дузпа за моряците.

...
В 90-тата минута не бе отсъдена сигурна дузпа за моряците.
Коментари Харесай

Младок спаси ЦСКА срещу Черно море

В 90-тата минута не бе отсъдена сигурна дузпа за " моряците ".

ЦСКА още веднъж трябваше да страда доста против състава на Черно море, само че въпреки всичко взе минимална победа с 1:0 в мач от 3-ия кръг на efbet Лига.

„ Червените “ на Саша Илич насочиха единствено 2 точни удара в срещата, която се игра на „ Българска войска “, само че пък един от тях бе на младокът Асен Дончев. Той влезе от пейката и с дебютния си гол в професионалния футбол донесе трите точки на „ армейците “.

Така те към този момент имат 7, с колкото е и водачът Лудогорец, до момента в който Черно море остана с 6 в своя актив.

Домакините започнаха по-уверено и стигнаха до ранна голова опция след центриране от статично състояние. Ударът на Амос Юга с глава обаче бе неакуратен, а в 10-ата минута събитията се повториха, като този път Юрген Матей стреля рисково, но топката мина на сантиметри от гредата.

Впоследствие обаче темпото на игра спадна доста и двата тима мислеха повече за отбрана си, в сравнение с за офанзива.

Головите положения пък на процедура липсваха до края на първата част, когато Де Нойер овладя на комфортна позиция, само че стреля доста разочароващо.

Така почивката пристигна без попадения и без нито един изстрел в очертанията на двете порти.

Второто полувреме стартира по този начин, както приключи първото, въпреки че в 52-ата минута Васил Панайотов от Черно море опитва шут от отдалеченост.

Неточно обаче, а безидейната игра на домакините накара новият им ментор да направи 3 смени в границите на 5 минути скоро след подновяването на играта. Влизането на голмайстора Маурисио Гарсес и завръщането на национала Георги Йомов обаче не трансформираха картинката на терена.

Първият прецизен изстрел в мача бе нанесен от гостите чак в 66-ата минута, но той не затрудни по никакъв метод Густаво Бусато.

Междувременно на терена се появи младокът Асен Дончев, който се отблагодари за гласуваното му доверие с гол. 20-годишният флангови футболист се разписа с компактен удар от границата на наказателното поле в 77-ата минута, когато получи от Матай след едно центриране от корнер.

Така той осъществя дебютния си гол в професионалния футбол и то с първия прецизен удар на ЦСКА в мача.

Това се оказа и решителният момент в дуела, който бе извоюван минимално от „ алените “ и те към този момент имат с точка повече от Черно море.

В 90-та минута скандално не дадоха дузпа за Черно море. Курьор бе фаулиран на линията на наказателното поле, само че последва сигвал нито от рефера Гинчев, нито от VAR.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР