В 90% от случаите не са ви политиците виновни, а

...
В 90% от случаите не са ви политиците виновни, а
Коментари Харесай

Столичанка: В 90% от случаите не са ви политиците виновни, а манталитетът! СНИМКИ

" В 90% от случаите не са ви политиците отговорни, а манталитетът! " Това заключава столичанка в обява, обвързвана с един до болежка прочут проблем - и за притежателите на коли, и за пешеходците.

Темата с паркирането всекидневно разделя столичани, които образуват две огромни групи. Тези, искащи тротоарите да останат за пешеходците, и другите, които позволяват на тях водачи да паркират возилата си - коли доста, места малко - изключително край жилищата.

Ирина П. още веднъж повдига полемика за въпроса в своя обява във Фейсбук. Тя дава и образец - лидер, който е паркирал пред гараж, а по този начин пешеходците няма къде да преминат - остава им да вървят по асфалтовата полоса.

Тя не споделя къде е снимана обстановката, само че споделя мнението си по тематиката.

" Да ми изясняват след това, че паркирали погрешно, тъй като нямали къде. Масово гаражът се употребява за склад, а колата е на тротоара пред него. Както се вижда от фотографията, постройката предлага и спомагателни паркоместа, но за какво да купуваш/наемаш, като никой не ти пречи да спреш на тротоара (единствения на улицата, прочее (на отсрещната страна липсва такъв) ", написа тя.

" Ще броя мненията в този момент: " Какво ти пречи пък на теб? ", " Върви прави сек*, че очевидно ти е малко! " и " Той е за 2 минути единствено! " Не е за 2 минути обаче. Паркира се на този тротоар всекидневно ", добавя тя.

И познава - за часове обявата събира стотици мнения, а хората са разграничени. Едни поддържат тезата ѝ, че е нужно повече схващане от  притежателите на коли. Но други считат, че въпросът с потреблението на тротоарите за паркоместа се преекспонира. Особено в затворените жилищни комплекси.

" Ганя желае да кара най-новите модели коли, само че не желае да заплаща за гараж. Това е! Тука простотията е на всеобщо равнище и това е главен проблем ", написа Сандра А.

" Най са ми обичани: Ама, аз имам 3 коли, но 1 гараж... Къде да паркирам ", написа Крисо А.

" Не може да има служител на реда или паяк на всяка улица в града. 30 години народна власт не се научихме какво е това гражданско общество и че ние като жители би трябвало да упражняваме гражданска надзор, а освен да чакаме на институции и страна ", счита Емил И.
" Това се учи до 7 години в фамилията! ", счита Мая С.  " Правил съм естествени и възпитани забележки на такива и насреща постоянно се дава отговор с безочливост, експанзия и псувни ", написа Виктор Б.   " Искате да ми кажете, че даже и за малко, като се приберете до у дома, отново почтително си влизате в гаража? И както се вижда от фотосите на дамата - двора е с частни паркоместа и не може всеки да си паркира вътре ", написа Теодора К.
 



Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР