В 9 области в страната днес няма регистриран нито един

...
В 9 области в страната днес няма регистриран нито един
Коментари Харесай

Аномалия в COVID данните в информационния портал - от 3 дни броят на заразените медици намалява

В 9 области в страната през днешния ден няма регистриран нито един нов случай на COVID-19 за последното денонощие. Наблюдава се обаче една особеност в данните в осведомителния портал - от три дни общият брой на инфектираните медици, регистрирани от началото на епидемията, понижава.

Може ли да се манипулират данните в осведомителния портал? Вече сме привикнали, че по празници и почивни дни обичайно статистиката не е точна, като това последователно се поправя през седмицата.

Но за пръв път в три следващи дни общият брой на инфектираните медици от началото на епидемията понижава. На 23-ти - с двама, на 24-ти и 25-ти - с по един. Това значи, че медици, вписани един път като позитивни за вируса, са изтрити от системата. Изпратихме питане до здравното министерство на какво се дължи този феномен.



В отговор до нас те изясняват, че е актуализирана информацията за специалността на тези хора - най-вероятно поради разминаване в в началото подадената. Но те не отпадат от общия брой инфектирани. Така се оказва, че в три следващи дни е позволена такава неточност.



Данните демонстрират, че през вчерашния ден в столицата са открити единствено трима носители на вируса.

За последно това се е случвало на 15 юни предходната година. Вчера и през днешния ден инфектираните в страната са по 81 души. Двуцифрено число на позитивните проби е имало при започване на октомври.





Само три пъти през май сме минавали 1000 случая дневно, което въпреки всичко е показателно за хода на епидемията. По данни на Центъра по заразни и паразитни заболявания обаче четири области към момента са в алената зона - Видин, Габрово, Монтана и Русе.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР