В 9 лунен ден (до 14:50ч) е по-добре да не

...
В 9 лунен ден (до 14:50ч) е по-добре да не
Коментари Харесай

Хранене по лунен календар – събота – 13.11.2021

В 9 лунен ден (до 14:50ч) е по-добре да не претоварвате тялото с храна, която е тежка за храносмилането. Добър миг за недояждане и постене.

В 10 лунен ден (след 14:50ч) към този момент може да си хапвате това, което организма и душата ви желаят. В това време те се нуждаят единствено от това, което в действителност сами желаят. Това време е неподходящо за диети (до 15:00ч на 14 ноември). Категорично не се предлага недохранване или недояждане - това ще донесе повече щета на тялото.

Препоръчително е да се хапне малко месо. Подходящо е да се ядат макаронени произведения, всички типове сирена, пирожки с месо, царевица. От сладките артикули – кифлички, шоколад и мед.

Добре е да се употребяват пресни или приготвени на пара зеленчуци, прясно изцедени сокове, билкови чайове. На масата обезателно би трябвало да участва естествен зеленчуков сок. Подходящи са доматен и от моркови. Не би трябвало да пиете алкохол. Солената риба и маринованите гъби се усвояват едва.

Хората с язвени проблеми в този интервал не би трябвало да използват артикули, които могат да предизвикат болестта.

Днешното предложение:

СВИНСКИ ЗАДУШЕНИ КОТЛЕТИ (по френска рецепта)

Продукти за 1 порция: 150 г месо, 20 г лой, 30 г лукчета, 50 г гъби, 1 огромен картоф (100 г), 1 дребен червен домат, 5 г доматено пюре, 10 мл бяло вино, 1 яйце, филия бял самун, черен пипер, сол.

Приготвяне: Изпържват се шницелите. В същата лой се поставя доматеното пюре, а като стане зърнесто, гаси се с виното и сос от печено месо. Овкусява се със сол и черен пипер.

Хлябът се панира в яйце и се пържи. Лукчетата се задушават в част от маслото. Картофите се пържат, гъбите се задушават.

Готовите изпържени шницели, поръсени със сол и черен пипер, се сервират върху хлебчето от горната страна залети с доматен сос, а в профил с гарнитурата, поднесена на купчинка.

Сервира се със салата.

„ Ако всеки от нас трябваше да убие със личните си ръце животното, което влиза в храната, тогава милиони ще станат вегетарианци! “

Бриджит Бардо
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР