В 9-ия си мач за Бундестима Робин Госенс буквално взриви

...
В 9-ия си мач за Бундестима Робин Госенс буквално взриви
Коментари Харесай

UEFA EURO 2020: Палачът на Португалия си върна на Роналдо за неловката ситуация от 2019-а

В 9-ия си мач за Бундестима Робин Госенс безусловно взриви Португалия. Левият халф-бек взе участие в офанзивите и за четирите гола на Германия, като вкара едно от попаденията и добави асистенция. Това е феноменално достижение за човек, който на 18 години, към момента играе в никому незнайния аматьорски Реде и работи на бензиностанция за 5 евро на час.

След мача с Португалия Госенс не пропусна да разгласи пред репортерите, че този път не е изискал фланелката на Кристияно Роналдо. Това е отправка към едно от разочарованията в кариерата му. През януари 2019 година след мач да Купата на Италия сред между Аталанта и Ювентус, немският халф моли португалеца да си разменят екипите. Ядосан от загубата на Юве CR7 показва изключителна пренебрежителност и му отвръща с „ не “, без даже да го огледа.

Преди това Госенс се опитва в Борусия Дортмунд. Но приемният му изпит в школата на „ жълто-черните “ приключва с цялостна злополука. „ Още на загрявката започнах да се запитвам – какво въобще върша тук В Реде тренировката започваше с центрирания от корнери, след това биехме удари към вратата, а най-после приключваме с мачле. В Борусия за пръв път видях конуси и пътечка с трудности. Упражненията за пасове бяха доста комплицирани. Когато най-сетне стартира двустранната игра напряко се изгубих на терена. Тактически бях изцяло необразован, въобще не знаех какво да направя. Хората в Дортмунд се оказаха доста вежливи – Ще се обадим, в случай че се отворят свободни места – споделиха те, само че на мен незабавно ми стана ясно, че това е просто общително „ не “. Често казано не бях изключително смутен, другите момчета бяха доста по-добри от мен. Аз бях звезда в Реде – градче с 19 000 поданици, в Борусия бях господин никой “, разказва пътя си Госенс.

Впрочем той има надалеч по монотонен претекст да не съжалява за неуспеха си на тестванията. Ако го одобряват в академията той ще би трябвало да съблюдава разпоредбите, а в у дома може да прави каквото си желае. Госенс излиза от къщи в петък вечер, отива на ваучър, който продължава до неделя заран, а по-късно играе за Реде. Целият тим стартира да се черпи в мазето на един от футболистите, а след това се придвижва в „ Blues “ - единственият нощен клуб в града.

„ Сега напряко не мога да допускам, че след всичко, което правехме, въобще сме могли да играем футбол. По това време обаче си мислех, че колкото повече изпием, толкоз повече голове ще вкараме. Ако гостувахме беше добре тъй като можеше да дремем в рейса, само че при семействата ни се събираха два-три часа сън “, спомня си немският национал.

Той няма доста явен спомен от деня, който трансформира живота му. Тогава е пийнал.

„ Онази вечер прекалихме. Мисля, че спах 45 минути. Нямам концепция по какъв начин съм излязъл на терена, само че се оправих доста добре – вкарах гол и дадох няколко асистенции. Всички ми ще получаваше. На връщане съм съблекалнята ме спря някакъв човек. Оказа се, че е скаут на нидерландския Витес. Дошъл поради различен състезател, само че харесал мен “.

Госенс първоначално мълчи, а когато заговорил прикрил с ръка устата, с цел да прикрие доколкото може миризмата на бъчва. Този път пробите минават сполучливо, утвърден е от първия опит. Въпреки това Робин е безпределно изостанал от новите си съотборници и в идващите години би трябвало да поставя двойно повече старания, с цел да ги доближи и да продължи нагоре.

Днес той е безапелационен, че няма да става треньор. Вече е избрал идната си специалност – учи логика на психиката в университет. „ Интересно ми е по какъв начин работи човешкия мозък. Каква кара хората по постъпят по този начин, а не другояче. Планирам да открия център за подкрепяне на професионални спортисти. Футболът е идеалната среда за образованието ми. Съотборниците ми идват от разнообразни страни и култури. Южноамериканците да вземем за пример нямат нищо общо с европейците. Те въобще не обръщат внимание на напрежението. Интересно ми е да ги следя “, признава Госенс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР