В 9,00 часа започват консултации при президента Румен Радев преди

...
В 9,00 часа започват консултации при президента Румен Радев преди
Коментари Харесай

Започват консултациите при при президента преди връчването на втория мандат /на живо/

В 9,00 часа стартират съвещания при президента Румен Радев преди връчването на втория мандат на ГЕРБ за сформиране на държавно управление.

Първи с президента през днешния ден беседват от " ИТН " /ИТН/, които не съумяха да осъществят държавно управление. Днес президентът ще се срещне и с представителите на ГЕРБ-СДС в 10,15 часа и Българска социалистическа партия за България в 11,30 часа.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че ще предложат кабинет отпред с Даниел Митов, само че ще върнат мандата. Левицата към този момент заявява, че ще предложат служебното държавно управление да остане отпред на страната.

В негова поддръжка ненадейно ще застанат и от Има Такъв Народ, стана ясно през вчерашния ден след изказване на Слави Трифонов във Facebook. Трифонов прикани за поддръжка на служебния кабинет поради бежанската вълна от Афганистан. Лидерът на " ИТН " прикани за единение и поддръжка за работата на държавното управление и президента Румен Радев за справяне с тежката обстановка и задаващите се бежанска и коронавирус рецесия.

Вчера КСНС при президента не съумя да реализира консенсус по актуализацията на бюджета, която Радев дефинира като въпрос на национална сигурност.

" Две рецесии - здравната и мигрантската, ще преобладават в публичния дневен ред през есента. Служебното държавно управление съумя да обезпечи нужните финансови средства в хазната. За да може тези пари да доближат до лечебните заведения, до границата, до нуждаещите се, до медицинските експерти, до работещите, до бизнесмените в условия на рецесия, до пенсионерите, до хората, които охраняват границата би трябвало, Народното събрание да актуализира бюджета ", разгласи Радев.

В началото на консултациите президентът Румен Радев съобщи отговорността, която получихте за сформиране на първия мандат не се осъществя, очевидно и политическата обстановка се изостря, само че се изострят и рецесиите, пред които е изправена България. Това покачва още повече нуждата да имаме постоянен кабинет, сподели Радев при започване на консултациите.

Той прикани за разговор, взаимни отстъпки и консенсус, с цел да се сформира постоянен кабинет.

Лидерът на Има Такъв Народ Тошко Йорданов съобщи, че по средата на договарянията за сформиране на държавно управление са били предадени от останалите политически сили.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР