В 9.00 часа в зала 224 в Ректората на Софийския

...
В 9.00 часа в зала 224 в Ректората на Софийския
Коментари Харесай

Есе по сентенция на Сенека се падна на изпита по БЕЛ в СУ

В 9.00 часа в зала 224 в Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски " стартира изпитът по български език и литература. Кандидат-студентите, подали заявление за явяване, са 1397. Председател на изпитната комисия е деканът на Факултета по славянски филологии доц.Бойко Пенчев, оповестиха от пресцентъра на висшето учебно заведение.

Кандидат-студенти са изтеглили вид 3 на теста и на тематиката на есето - "Всеки е толкоз трагичен, за колкото се мисли ", която е от Сенека. Изтеглена е била и контролната тематика - "На света има единствено две нещастия - едната е да не получиш това, което искаш, а другата - да го получиш ", от Оскар Уайлд.

Заместник-ректорът на Софийския университет проф.Ренета Божанкова е приветствала кандидатстудентите в най-стария български университет и им е поискала спокойна работа, сполучливо показване и сбъдване на фантазията да бъдат студенти в СУ.

Доцент Бойко Пенчев е поздравил кандидат-студентите с техния първи ден в Алма матер и е изразил увереността си, че това е единствено началото на един значим стадий от техния живот, в който ще търсят знанието и себе си. Всичко стартира обаче с един елементарен изпит, който няма да бъде нито първият, нито последният.

Той е призовал претендентите да запазят успокоение и да бъдат съсредоточени, с цел да не съжаляват за позволени неточности. С сполучливо изискан изпит по български език и литература кандидат-студентите могат да изберат специалностите: "Философия ", "Философия " /на британски език/, "Психология ", "Социология ", "Публична администрация ", "Културология ", "Библиотечно-информационни науки ", "Публични осведомителни системи ", "Комуникационен мениджмънт ", "Педагогика ", "Социални действия ", "Неформално обучение ", "Славянска лингвистика ", "Българска лингвистика ", "Балканистика ", "Румънска лингвистика ", "Арменистика и кавказология ", "Предучилищна и начална учебна педагогика ", "Социална педагогика ", "Специална педагогика ", "Логопедия ", "Физическо образование и спорт ".

С изпит по български език и литература и с изпит по история на България бъдещите студенти могат да аплайват в специалността "Право " в СУ. С изпит по български език и литература и с изпит по британски, френски, немски или испански език може да се кандидатства за специалността "Европеистика ", а с изпит по български език и литература и с изпит по британски, френски, немски, испански, италиански или съветски език - в специалността "Регионално развиване и политика ".

В 12.00 часа във Факултета по начална и предучилищна педагогика на СУ ще стартира конкурсният изпит за специалността "Музикални медийни технологии и тонрежисура ". Кандидат-студентите, които са подали заявки за явяване на изпита през днешния ден, са 20. Изпитът е под формата на събеседване, на което кандидат-студентите показват портфолио с медийни реализации - аранжименти, звукозаписни планове, рекламни клипове, ремикси и други. По време на събеседването се дискутира методът на направа, концепцията и осъществяването. В 12.00 часа е началото и на устният изпит за специалността "Теология ". Кандидат-студентите, които са подали заявки за явяване на изпита през днешния ден, са 12.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР