В 9.00 часа в 272-ра аудитория в Ректората на Софийския

...
В 9.00 часа в 272-ра аудитория в Ректората на Софийския
Коментари Харесай

863 кандидат-студенти на изпита по биология в СУ

В 9.00 часа в 272-ра публика в Ректората на Софийския университет стартира изпитът по биология, за който са подали заявки 863 кандидат-студенти.

Kандидат-студенти изтеглиха вид №2 на теста в съставен елемент 1 на изпита и вид 3 в съставен елемент 2: 1. Устройство на дълга кост – скица с означение, 2. Видове, функционалност и устройство на ендоплазмената мрежа (схематично представяне), 3. Схема на репликативна вилка с означения, съществени ензими в репликацията и 4. Геномни аномалии в автозомите, който е наложителен единствено за искащите да аплайват в компетентност „ Медицина “.

Председатели на изпитните комисии са доцент Вяра Маматаркова от Биологическия факултет и доцент Албена Йорданова от Медицинския факултет, оповестяват от OFFnews.bg.

С сполучливо изискан изпит по биология се кандидатства в следните специалности: „ Оптометрия “; „ Учител по естествени науки в съществена степен на образованието “; „ Химия “; „ Химия и британски език “; „ Химия и информатика “; „ Екохимия “; „ Компютърна химия “; „ Ядрена химия “; „ Инженерна химия и модерни материали “; „ Биология “; „ Молекулярна биология “; „ Екология и запазване на околната среда “; „ Биотехнологии “; „ Биология и химия “; „ География и биология “; „ Биомениджмънт и стабилно развиване “; „ Биология и британски език “; „ Медицинска сестра “; „ Медицинска рехабилитация и ерготерапия “.

С изпити по биология и по химия бъдещите студенти могат да аплайват за специалностите „ Фармация “ и „ Медицина “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР