В 9.00 часа в 272-ра аудитория на Ректората на Софийския

...
В 9.00 часа в 272-ра аудитория на Ректората на Софийския
Коментари Харесай

Кандидат-студентите на изпита по биология в СУ пишат за ДНК

В 9.00 часа в 272-ра публика на Ректората на Софийския университет Калина Генова от Бургас изтегли тематиката, по която ще пишат 626 претенденти, подали заявление за явяване на изпита по биология.

Темата е „ ДНК – притежател на наследствеността: конструкция, функционалности и биосинтеза ".

Иван Йовков от Смолян изтегли вид № 1 на тестa.

Председател на изпитната комисия е доцент Петя Христова от Биологическия факултет.

Специалностите, за които кандидат-студентите могат да аплайват след сполучливо положен изпит, са: Оптометрия; Учител по естествени науки в съществена степен на образованието; Екохимия; Биология; Молекулярна биология; Екология и запазване на околната среда; Биотехнологии; Биология и химия; География и биология; Биомениджмънт и стабилно развитие; Биология и британски език; Агробиотехнологии; Геология; Физическо образование и спорт; Медицинска сестра; Медицинска рехабилитация и ерготерапия.

С сполучливо положени изпити по биология и химия бъдещите студенти могат да аплайват за компетентност „ Фармация ".

В 9.00 ч. във Факултета по начална и предучилищна педагогика стартира и конкурсният изпит за компетентност „ Музикални медийни технологии и тонрежисура ". Кандидат-студентите, които са подали заявление за явяване на изпита, са 16.

Конкурсният изпит се организира под формата на събеседване, на което кандидат-студентите показват портфолио с медийни реализации в един от посочените по-долу разновидности и предоставени на общоприет звуконосител или персонален преносим компютър: аранжименти; звукозаписни проекти; рекламни клипове; ремикси и други.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР