В 9.00 часа пред Министерския съвет започна протест на симпатизанти

...
В 9.00 часа пред Министерския съвет започна протест на симпатизанти
Коментари Харесай

Протест "срещу политическата репресия" пред МС

В 9.00 часа пред Министерския съвет стартира митинг на симпатизанти на ГЕРБ против акцията на Министерство на вътрешните работи и задържането на някогашния министър председател Борисов. Призивът за митинга пристигна малко след среднощ.

Въпреки студеното време пред постройката има полицейска колона, съобщи БНР. Полицаите са ситуирани през метър пред постройката на държавното управление.

Движението не е блокирано, защото към този момент групата протестиращи е малобройна.

Депутати и симпатизанти на партията се събраха и тази заран пред постройката на Националната полиция, с цел да стачкуват против задържането. Дойдоха знакови за ГЕРБ лица - някогашният министър на Министерство на вътрешните работи Христо Терзийски, на енергетиката Делян Добрев, на правораздаването Данаил Кирилов и на културата Вежди Рашидов и доста депутати.

От ГЕРБ споделиха, че нямат нова информация по какъв начин протичат разпитите на някогашния министър председател. Изтъкнаха, че не може да се пускат прессъобщения преди да бъде осъществена акцията и нарекоха станалото "погазване на демокрацията ".

Очаква се Министерство на вътрешните работи се чака на прокуратурата информация за интервенцията на полицията, при която бяха арестувани някогашният министър председател Бойко Борисов и още двама представители на ГЕРБ.

Снимка: Иво Тодоров, БНР

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР