В 89-ия ден на безспирни протести с искане на оставка

...
В 89-ия ден на безспирни протести с искане на оставка
Коментари Харесай

Фандъкова с 1.5 млн. лв. ще накара софиянци да са като парижани

В 89-ия ден на безспирни митинги с искане на оставка на държавното управление, на основния прокурор Иван Гешев, а неотдавна и на кмета на София, самата Фандъкова в понеделник се “заигра” със софиянци и разкри по какъв начин ще ги накара да се почувстват като парижани. За да се случи “магията”, ще се изхарчат 1.5 млн. лева

" Нашата концепция, по образеца на Париж и други европейски градове, е за директно присъединяване на жителите при избора на планове, които да бъдат осъществени от общината. Гражданите оферират и избират, а общината осъществя тези планове. В рамките на 1.5 млн. лв. може да осъществяваме един или няколко плана, това ще зависи от избора на гражданите”, съобщи Фандъкова. Тя посочи, че засяга стратегия " София избира ", по която софиянци, цивилен и професионални организации ще могат да осъществят планове, посредством които ще покажат какво липсва в града и от какво има потребност. За задачата е належащо да показват абстрактен план – визуализация на концепцията си и приблизителната му стойност.

" От през днешния ден на особено основан имейл жителите и организациите могат да подават идейни оферти. Срокът за това е до 25 октомври, това са три седмици ", сподели още Фандъкова. Тя показа и четири плана, които към този момент са предлагатни от жители на общината, скейт парк в квартал " Надежда ", наблюдателна площадка на Копитото на Витоша, детски парк в квартал " Младост " и реорганизация на улица " Будапеща " с създаване на асансьор и площадка за наблюдаване и фотоси, за които жителите също ще могат да гласоподават в границите на идващия месец.

На 1 ноември ще бъде обяснена и методологията, по която ще се гласоподава, защото към момента се обмисля по какъв начин това да се случва.

" Ние имаме два съществени параметъра – единият ще бъде геолокация, с цел да сме сигурни, че хората, които гласоподават са в София, и вторият – да създадем оптималното да имаме уникалност на гласуването. Един жител да може да гласоподава един път ", изясни новият зам.-кмет по цифровизация Генчо Керезов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР