В 8 от общините във Варненска област има избрани кметове

...
В 8 от общините във Варненска област има избрани кметове
Коментари Харесай

В осем варненски общини избраха кмет на първи тур

В 8 от общините във Варненска област има определени кметове на първи тур. И в осемте случаи нов мандат печелят досегашните кметове от ГЕРБ, сочат данните на ЦИК.



С най-убедителен резултат печели Георги Георгиев, който ще е третимандат отпред на община Дългопол. За георгиев гласуваха87,20 %, а единственият му конкурент - Ивайло Иванов от „ Възраждане ”, е със 7,30 %.



В Суворово кмет за втори подред мандат ще е Данаил Йорданов, който печели с 85,59 % против другия кандидат - Георги Иванов („ Възраждане ”) с 9,10 %.



В Девня Свилен Шитов печели третия си мандат с 82,87 %. С втори резултат е Денис Куцаров от ПП-ДБ, за който са дали своят вот 8,58 %.



В Долни чифликтрети мандат печели Красимира Анастасова, за кято гласуваха81,23 %. С втори резултат еДраган Димов от „ Левицата ” с 5,78 %.

В Белослав Деян Иванов ще кметува трети мандат. откакто завоюва със 74,53 % против единствения си конкурент - Кирил Иванов от „ Възраждане ”, който е с резултат 17,17 %.



Седми мандат отпред на община Аксаково печели Атанас Стоилов. Досегашният кмет пребори безапелационно със 73,57 % другия претендент за кмет - Галин Иванов „ Възраждане ” с 11,31 %.



С резултат от 69,98 % Димитър Димитров печели четвърти мандат като кмет на Ветрино. С втори резултат остава Милен Георгиев (БСП за България) с 13,76 %.



Пеньо Ненов ще е втори мандат кмет на Бяла, откакто завоюва с 50,90 %. Втори с 33,87 % остана управлявалият три мандата Бяла Илиян Цонев („ Граждани за Общината ”).
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР