В 8 медицински центъра в Северозапада ще се правят безплатни

...
В 8 медицински центъра в Северозапада ще се правят безплатни
Коментари Харесай

Осем медицински центъра в Северозапада ще правят безплатни антигенни тестове

В 8 медицински центъра в Северозапада ще се вършат безвъзмездни бързи антигенни проби.
Министерството на здравеопазването разгласява лист на лечебните заведения с лаборатории и независимите медикодиагностични лаборатории, с които са подписани контракти за даване и осъществяване на бързи антигенни проби.
За Видин това са Медицински център "Биомед- 99 " и Медицински център "Св.Иван Рилски ".
Във Враца безвъзмездни проби са предоставени на "Нов медицински център " и лабораторията в МБАЛ "Христо Ботев ".
В област Монтана лечебните заведения, в които могат да се вършат бързи антигенни проби, са 4. Три от тях са в Лом - ДКЦ-1; МЦ "Хипократ-53 " и МБАЛ "Св. Николай Чудотворец ". В Монтана проби са доставени на Самостоятелната медико-диагностична лаборатория /СМДЛ/ "Медилаб ".
Съгласно подписаните контракти, тези лечебни заведения и лаборатории работят с гратис предоставени от Министерството на здравеопазването проби. Пределната цена, която те могат да дефинират за пробовземането и административната работа, обвързвана с отчитането на резултатите в НЗИС и издаването на документ за проучване, е до 10 лева, прецизират от здравното министерство.
Количествата на получените във Видин безвъзмездни антигенни проби са лимитирани. Цената на услугата варира сред 5 и 10 лв., сподели шефът на Регионална здравна инспекция-Видин - доктор Венцислав Владински.
"По напътствие от София ние сме дали още в петък такива проби за безвъзмездна приложимост, само че те са в доста лимитирани количества. Ако получим още, ще ги раздадем. По принцип ние даваме на медицинските центрове те да го вършат това нещо, като се вземат пари единствено за правенето на самия тест ", съобщи доктор Владински.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР