В 8:00 часа българско време отвориха и избирателните секции в

...
В 8:00 часа българско време отвориха и избирателните секции в
Коментари Харесай

МВнР: Започна изборният ден за българите в Европа, приключи вотът в Нова Зеландия

В 8:00 часа българско време отвориха и изборните секции в Централна Европа. Гласуват и сънародниците ни в Гърция, където началото на изборния ден съответствува с това в България. Изборният ден в Турция стартира в 6 часа българско време, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

В 9:00 часа българско време завърши гласуването в най-рано отворилата изборна секция – в Крайстчърч, Нова Зеландия. Последни ще затворят изборните секции в американските щати Калифорния, Аризона и Невада, както и на западното крайбрежие на Канада, където изборният ден завършва в 6:00 часа българско време в понеделник, 22 ноември 2021 година

Адресите на изборните секции са оповестени на уеб страницата на Министерство на външните работи.

Министерство на външните работи направи всичко допустимо, тъй че изборният ден зад граница да протича без организационни и механически компликации. Всички 326 машини бяха изпратени и доставени в точния момент до избраните за машинно гласоподаване 208 секции. Зад граница бяха изпратени и 710 000 бюлетини. Поради късите периоди и далечни дестинации само бюлетините за секцията в Нова Зеландия, за две секции в Австралия и една в Съединени американски щати не бяха доставени в точния момент. Бюлетините за тези секции са разпечатани на място, като за задачата от ЦИК им бе изпратен по електронен път специфичен пример.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР