В 77-ия ден на протести с искане на оставката на

...
В 77-ия ден на протести с искане на оставката на
Коментари Харесай

Ден 77: Стартира Правосъдие без каскет

В 77-ия ден на митинги с искане на оставката на държавното управление и на основния прокурор Иван Гешев, Инициативата " Правосъдие за всеки " започва акцията " Правосъдие без каскет ". Демонстрацията е фокусирана върху настояването за оставките на основния прокурор Иван Гешев и на Висшия правосъден съвет, както и за начало на същинска правосъдна промяна. В самодейността се включиха и " Да, България ", БОЕЦ, и жители.

" Решихме да бъдем тук, с цел да върнем тематиката освен за оставката на премиера Бойко Борисов, само че да кажем, че протичащото се в тази постройка (Съдебната палата - бел.а.), е проблем от 30 години и касае повече вас. Тук сме да желаяме оставката на основния прокурор Иван Гешев ". Това разгласи пред към 100-тината събрали се пред Съдебната палата Петър Кънчев от самодейност " Правосъдие за всеки ".

" Ако имахме основен прокурор на място, от дълго време нямаше да имаме този приемиер. Този човек(главният прокурор - б.а.) дължи доста отговорност през цялото общество ", показаха от самодейността. Те прецизираха, че визират и Цацаров и Гешев в качеството им на основни прокурори в последните години.

В тълпата се виждат плакати " Оставка на Гешев. Бухалката на мафията. Позор ". Движението на трамвайте е спряно.

" Вашата решителност докара до днешния ден Европейският парламент да задава въпроси, да търси отчетност на българския основния прокурор. Това е голяма смяна! Европа стартира да работи най-накрая, институция по институция, стартира да работи за своите български жители. Европейска комисия и Екологичен потенциал са наши институции, които се устоят от нашите налози и тя дължи на нас да подсигурява правовия ред в страната. Въпросът е по кое време същите тези въпроси ще бъдат заложени в българския парламент? Кога в българския парламент Иван Гешев ще бъде привикан и ще му бъде показана цялата мощ на националния суверинитет, цялата мощ на националния глас, който би трябвало да стои зад българските депутати ", съобщи пред тълпата Христо Иванов, водач на " Демократична България ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР