В 759 училища и 4185 зали в страната се провежда

...
В 759 училища и 4185 зали в страната се провежда
Коментари Харесай

Вариант 15 се падна за матурата по български език

В 759 учебни заведения и 4185 зали в страната се организира през днешния ден дъжавният зрелостен изпит по български език и литература. За него заявки са подали над 50 000 зрелостници. Ангажирани са 12 970 квестори.

Началото на матурата е в 8.30 часа, а резултатите ще бъдат оповестени до 7 юни.

Малко преди 6 часа тази заран беше изтеглен Вариант 15 на изпита. Той беше генериран от репортера на Българска национална телевизия Тереза Кънчева.



Тази година няма смяна във формата на теста, който се състои от 22 задания с избираем отговор, 16 с къс свободен отговор и две с уголемен свободен отговор. Последният 41 въпрос включва есе по заложена тематика или интерпретативно съчинение върху една или няколко изучавани художествени произведения.

Зрелостниците би трябвало да си носят персоналната карта и служебната записка за допускане на изпит - могат да я покажат и в книжен, и в електронен вид.

Матурата по български език и литература е от три елементи. В първата има 23 въпроса със затворен и отворен отговор и трае 60 минути. Втората част е от 17 въпроса, още веднъж за 60 минути. Третата част е 120 минути - тогава зрелостниците би трябвало да напишат интерпретативно съчинение или есе. На изпитите се написа с черна писалка.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР