В 75 училища вече не се използват хартиени, а само

...
В 75 училища вече не се използват хартиени, а само
Коментари Харесай

В 75 училища у нас хартиените бележници и дневници са минало

В 75 учебни заведения към този момент не се употребяват хартиени, а единствено електронни бележници и дневниц и, съобщи БНР.

За нанасяне и инспекция на оценките се употребява напълно мобилното приложение електронен бележник.

Става въпрос за  просветителната платформа " Школо " , основана преди 2 години. Тя към този момент се употребява от близо 700 учебни заведения в страната. В нея са се записали и  над 30 000 учители и 200 000 възпитаници и родители.

По думи на един от създателите на платформата - Симеон Предов, " Школо " включва интегрирани модули, електронен дневник, образователни материали, статистика, мобилно приложение и опция за виртуални поощрения.

Платформата предлага разполагаем статистика, с която учениците могат да наблюдават развиването си. Според Предов  всичко в системата е транспарантно  - вижда се по кое време и от кого са въведени оценките, а също могат да се вписват и мнения за тях.

Именно  тази противоположна връзка в хартиените дневници липсва , твърди Предов и изяснява, че в електронните дневници тя е безусловно транспарантна и доближава в действително време до родителите.

Той съобщи, че дигитализацията е дълъг развой, който обаче е нужен, с цел да се облекчи работата на учителите.

Учителите сега всеобщо са писари  на административни и бюрократични справчици, условия от по-висши инстанции, подлага на критика системата Предов и акцентира, че посредством " Школо " цялата администрация, която би трябвало да се прави, става единствено с няколко клика.

Той изясни и че в платформата  има модул за връзка,  който е единствено за учебната общественост и посредством него има непрекъсната връзка сред учители, родители и възпитаници.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР