В 7-ми клас да се извършва проверка на знанията по

...
В 7-ми клас да се извършва проверка на знанията по
Коментари Харесай

Проверяват знанията на седмокласниците за движение по пътищата

В 7-ми клас да се прави инспекция на знанията по сигурност на придвижването по пътищата. Това е едно от обсъжданите оферти за възстановяване на образованието от най-ранна възраст , заяви ръководителят на Държавна организацията " Безопасност на придвижването по пътищата " (ДАБДП) Малина Крумова по време на полемиката " Карай мъдро, стигни жив ".

В нея присъединяване взеха и министърът на вътрешните работи Младен Маринов , министърът на превоза Росен Желязков и заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова.

МОН и ДАБДП създават взаимно нова Концепция за възстановяване на образованието по сигурност на придвижването по пътищата , стана ясно по време на събитието.

В тази връзка се разисква и инспекция на знанията на децата, преди да навършат 14 години , когато по закон имат право да ръководят велосипед по пътното платно.

" Ние би трябвало да сме сигурни, че децата имат базисни познания за разпоредбите за придвижването , пътните знаци, само че и че осъзнават своята отговорност, когато са на пътя и знаят по какъв начин да се пазят ", акцентира Малина Крумова.

Тя добави, че образованието за взимане на брошура е единствено един детайл от подготовката да бъдем участници в придвижването.

" Никой не може да ни научи да бъдем по едно и също време виновни на пътя и положителни водачи единствено за няколко месеца. Шофьорският курс несъмнено е значим, само че това е единствено един на практика детайл от цялото образование - по какъв начин да се пресича, защо да се внимава, даже по какъв начин да се оказва помощ при случай ", изясни ръководителят на държавната организация.

По думите й ранното образование на децата ще отнеме време, само че ще даде същински устойчиви резултати. " Затова всички институции, взаимно с сектора и неправителствения бранш би трябвало да работим извънредно интензивно в тази посока ", добави още Малина Крумова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР