В 7-дневен срок цената на билетчето за градския транспорт до

...
В 7-дневен срок цената на билетчето за градския транспорт до
Коментари Харесай

Няма да се вдигат минималните тарифи на такситата във Варна

В 7-дневен период цената на билетчето за градския превоз до селищните образования „Ракитника“и „Прибой“ ще падне от 1.40 лева на 1 лев, колкото коства по всички линии в морската столица.

Справедливото решение взе ПК“Транспорт“ по предложение на ръководителя на Общинския съвет Тодор Балабанов след искане и подписка на близо 400 поданици на „Ракитника“ и „Прибой“, които са в териториалния обсег на регион „Аспарухово“. Там се намира и гробищният парк“Кантар“, който е посещаван от близки на покойници от целия град. Решението на общинските съветници от комисията ще бъде обещано на Съвета на шефовете на общинска компания „Градски транспорт“ и, с цел да влезе в действие не е належащо приемането му на сесия на локалния парламент.

Транспортната комисия не одобри настояването за повишение на минималните цени за таксиметров пробег, направено от профсъюз „Авто 94“. Браншът изиска нарастване на минималните цени от 0.75 лева.на км на 0.95 лева за дневна и от 0.85 на 1.15 лева за нощна цена. Шофьорите на жълти коли возели под себестойност поради огромни разноски и различния налог към общината в размер на 690 лева

Те упорстваха за намаляването му през идната година на 400 лева, само че се оказа, че са изпуснали крайния период за смяна в наредбата -1 октомври. Общински съвет не може да поеме функционалността на регулатор и браншът е този, който дефинира цените, сподели общинският консултант Димитър Карбов, подсилен от ръководителя на локалния парламент Тодор Балабанов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР