В 50-ото Народно събрание бих искал да видя политици, които

...
В 50-ото Народно събрание бих искал да видя политици, които
Коментари Харесай

Панчугов: Лидерите да кажат какво биха жертвали, за да се се стигне до смислен дебат

В 50-ото Народно заседание бих желал да видя политици, които същински са се заели с това да приказват с българските жители и да търсят поддръжка от тях за политики и решения на същинските проблеми на обществото.

Това сподели в ефира на Радио " Фокус “ политологът Христо Панчугов.

" Надявам се преди въпроса за математиката и за сглобки този път да забележим логичен спор за това каква е политиката, която следва да се води, какви са поръчките, които политическите водачи биха създали, и в последна сметка какво биха жертвали, с цел да се осъществят тези цели. “

 

По думите му българското общество е в промяна, а политическите партии са в рецесия на поддръжката и не съумяват да намерят механизми за обосноваване на своите гласоподаватели и на голямото болшинство на негласуващите през последните години.

Точно поради това съгласно него все по-сложно ще бъде образувано парламентарно болшинство и е належащо да се приложи различен метод към правенето на политика.

Според политолога вероятните разновидности за сформиране на държавно управление са плод на нелогична аритметика и по думите му българските жители би трябвало да проявят малко повече сдържаност към това, което им се предлага в този парламент.

 

" Иска ми се ние ясно да посочим границите, оттатък които не бихме желали да забележим правенето на политика и се надявам политиците да бъдат вкарани в този диалог – за това какво следва да се свърши и по какъв начин би моглото то да се свърши по най-хубавия вероятен метод. “

Резултатът на " Продължаваме промяната “- " Демократична България “ е изцяло законосъобразен, сподели политологът и изясни, че разказът за положителните, които биват надлъгвани от неприятните в политиката към този момент не намира поддръжка у българския гласоподавател.

 

" Беше заложено на акция, която в допълнение засилваше чувството за неплатежоспособност,  а не се търсеше диалог за това по какъв начин да се убедят техните гласоподаватели да гласоподават и по какъв начин да привлекат нова поддръжка, “ изясни той.


Оставката на Христо Иванов като водач на " Да, България “ е вдишване на отговорност – нещо, което в последно време е недостиг в българската политика, счита още Христо Панчугов. Следващата крачка съгласно него е да се каже по какъв начин се трансформират нещата по-късно, по какъв начин ще се промени самата политическа групировка, с което да върне и доверието към себе си, безапелационен е той.  


Партия " Величие “ е типичният образец за присъщия за българската политика феномен на нова политическа групировка, която намира посланичество в Народното събрание поради големия брой на негласуващи.

 

" Подобен вид обединения паразитират върху патологии, които са част от българското общество. Необходимо е естествената българска политика, тези политически обединения, които имат претенцията за някаква идеология, да се върнат на полето, в което приказват същински за проблемите на българските жители и да се пробват да ги разрешат, “ уверен е той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР