В 50-ата вечер на протестите в София на пл. Независимост“

...
В 50-ата вечер на протестите в София на пл. Независимост“
Коментари Харесай

Ден 50: Протестът продължава има и контрапротест |

В 50-ата вечер на митингите в София на пл. „ Независимост “ започнаха да се събират стачкуващи. Според репортера ни, малко преди 20 ч., хората излезли да желаят оставките на премиера Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев са били по-малко от предните дни.

За четвърта поредна вечер съперници на блокадите в центъра на столицата се събраха пред пилоните на НДК и минаха в шествие до храм „ Св. Неделя “. Около петдесетина души желаеха и оставката на президента Румен Радев, който дефинират като „ разединител на нацията “. Подготвени са и две подписки, изясни един от уредниците на контрапротеста Николай Колев: „ Досега хората се подписваха в сигнала до прокуратурата за осъществени закононарушения, който съответно ще бъде подаден против лицата, които са виновни за всичко това – така наречен Отровно трио, всякакви предприемачи зад граница и други политици. А в този момент желаеме да формулираме елементарното, ясно и съответно искане да бъдат отстранени блокадите “.

По-рано през днешния ден гражданско съдружие БОЕЦ имаше акция пред Съдебната палата в София, както и в Пловдив.



" Стена на позора " е сложена край фонтана на президентството, където е и подиумът, на който ораторите се обръщат към протестиращите в центъра на София.

Арман Бабикян прикани жителите да слагат на нея фотоси на политици, които считат, че заслужават това, а политиците, които ще минават около нея, да създадат нужното, с цел да не видят фотосите си.

" На 2-ри септ ще покажем нашата мощ...Този който постави подписа си на Конституцията на Борисов, името му ще стои на тази стена на позора ", сподели младо момиче на която и беше дадена думата. Да не им разрешаваме да бетонират властта, прикани тя. " Трябва да сме хиляди на 2-ри септември. Всеки да носи от личните си яйца и домати ", съобщи тя.

Три победи

Днес имаме три дребни победи, съобщи пред присъстващите юрист Минчо Спасов. Той заяви, че Софийският градски съд е отменил гаранцията на младежа, взел участие в спора с жена - водач на Ситняково. “Прокурорските преписки не отиват в съда, тъй като в случай че отидат, там се вижда какъв брой кухи и лишени от учредения са ”, сподели Спасов. Той напомни, че през днешния ден е анулирана гаранцията и на младежа, изцапал с багра Съдебната палата.

" Съдът през днешния ден сезира прокуратурата, че лидерът на лекия автомобил е направил закононарушение. Съдът сподели: Не могат да се газят протестиращи, " съобщи Спасов като акцентира, че това е третата победа през днешния ден на протестиращите. Думите му бяха посрещнати с овации.

Мен не ме е боязън

Адвокат Николай Хаджигенов прикани протестиращите да повтарят “мен не ме е боязън ”. “нас не ни е боязън ”, до момента в който докато не реализиран задачите на митинга. Те са оставка на премиера Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев.



След като изслушаха, по традиция химна, шествието се насочи към блокадата на Орлов мост към 21 ч.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР