В 48-ото Народно събрание парламентарната група на БСП зададе въпрос

...
В 48-ото Народно събрание парламентарната група на БСП зададе въпрос
Коментари Харесай

Зафиров към Донев: Обещахте да освободите областния управител на Хасково, а го назначавате в Министерство на икономиката

„ В 48-ото Народно заседание парламентарната група на Българска социалистическа партия зададе въпрос на министър-председателя Гълъб Донев във връзка със сигнал до Президентството, по отношение на присъединяване на регионалния шеф на Хасково - Минко Ангелов в корупционни схеми, свързани с контрабанден канал за импорт на акцизни артикули през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". Донев съобщи от парламентарната естрада, че ще има инспекция по случая и ще в профил Ангелов до приключването й. Същият въпрос бе насочен и към министъра на вътрешните работи. “ Това напомня в своя Facebook профил зам.-председателят на Българска социалистическа партия и лидер на листите във Враца и Хасково Атанас Зафиров.
„ Тогава, регионалният шеф си разреши да изпраща СМС-и на народния представител Смиляна Нитова с директни закани, които бяха оповестени от парламентарната естрада: " Ще ви зануля на изборите! ", написа още той.
По думите му Ангелов освен не подава оставка, само че и при започване на декември се връща на работа. „ Информация не ни бе дадена. Преди два дни изненадващо и без пояснения Минко Ангелов бе уволнен от регионалната администрация в Хасково и назначен като консултант на министъра на стопанската система Никола Стоянов “, оповестява социалистът.
Според Зафиров министър-председателят към момента дължи отговори на следните въпроси:
Докъде е стигнала инспекцията против Минко Ангелов?С какви претекстове е освободен като регионален шеф на Хасково две седмици преди изборите?Защо е назначен в Министерство на стопанската система и промишлеността?С оглед на отправените закани, разрешавал ли си е в хода на акцията, употребявайки служебното си състояние, да толерира избрани политически сили, за сметка на други?
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР