В 47-то НС ще има четири формации, които в рамките

...
В 47-то НС ще има четири формации, които в рамките
Коментари Харесай

Христо Иванов: Излизаме от модела, в който има един голям

В 47-то Народно събрание ще има четири обединения , които в границите на 5% се подреждат една до друга и няма значение коя е по-напред. Това залага друга формула - схващане, че излизаме от модела, в който постоянно " има един огромен ". Това разяснява Христо Иванов, съпредседател на " Демократична България " след решението на Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия по отношение на третия мандат и задаващите се трети избори по ред.

Слави Трифонов се опита да се държи като огромния , реши да разгласи първото си предложение за Министерски съвет преди първите резултати на изборите. Той беше новата вълна, новият избавител, само че има 65 гласа в Народното събрание, което е друга формула, сядане на равносилен диалог - явно всички би трябвало да се научим на това и къде се случва, добави Иванов.

Според него това къде тъкмо се беседва не е значимо. Не може всичко да се случва на сцената като шоу и риалити формат, по този начин политика не се прави. Има диалози, които би трябвало да се случат, които разрешават на политическите водачи и настоящи лица да опознаят между тях кабинета на Трифонов.
 Има Такъв Народ към Българска социалистическа партия публично: Не ви поддържаме, само че дръжте мандата
Има Такъв Народ към Българска социалистическа партия публично: Не ви поддържаме, само че дръжте мандата

Тошко Йорданов: От вас зависи дали ще оставите Народното събрание да поживее

" Накрая се стига до решения на групови отговори , те стават предмет на спор, само че подготовката ще би трябвало да се случва по класическия метод. Добрата традиция съществува от епохи в развити демокрации ", счита той.

За него идващото Народно събрание ще би трябвало да има " по-здрав разсъдък , уместност и няма да има един огромен и това е добра вест и всички яйца няма да бъдат в една кошница и ще би трябвало да се водят диалози ".

Христо Иванов добави, че за него третият мандат е пропусната опция и съжалява, че сътрудниците от Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ не са се отзовали още на формулата по време на първия мандат.
 Тошко Йорданов персонално споделя на Нинова, че няма да поддържат мандат на Българска социалистическа партия
Тошко Йорданов персонално споделя на Нинова, че няма да поддържат мандат на Българска социалистическа партия

Има Такъв Народ няма да поддържа третия мандат

" Сега бе връчен един мандат, който се трансформира в един нездравословен политически пиар от страна на Нинова , което не докара до нищо и това е сигурен знак за политическа формула, която ние предложихме. Аз разбирам Тошко Йорданов, в случай че се отклоним до неуспеха на първия мандат - той ще има да дава персонални пояснения на първия патрон ", сподели още Иванов.

Има Такъв Народ конструираха водач с голяма съсредоточена власт и никой не може да приказва с него (бел. ред. Слави Трифонов), парламентарна група, която не знае какво прави, търсене за държавно управление на малцинството, отваря порти за образуване на болшинства и състав на Министерски съвет с хора, които нямат опит и дела. Това е кардинално и почива на горчив опит в България с сходен вид структури, в които се оказва корупцията и гнездото на Движение за права и свободи.

Хамид Хамид от Движение за права и свободи подходи към решенията след срещата сред Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ иронично.

" Чакаме четвъртия мандат, ще кажете че по Конституция не може, не може да има и министри с двойно поданство, но има ", бе коментарът на депутата пред медиите в Народното събрание.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР