В 47-ото Народно събрание БСП успя да постигна много добри

...
В 47-ото Народно събрание БСП успя да постигна много добри
Коментари Харесай

Бойко Клечков, водач на листата на БСП за България в Кюстендил: Ще продължим да подпомагаме младите, работещите и пенсионерите

" В 47-ото Народно заседание Българска социалистическа партия съумя да реализира доста положителни резултати. Голяма част от партиите, за жалост, се пробват да изземат нашите достижения. До 1990 година всички детски градини бяха безвъзмездни. След близо 30 години съвсем успяхме като обществена партия да реализираме тъкмо това - детските градини и яслите да бъдат безвъзмездни, което е сериозен тласък за младите фамилии и младото потомство да живее в естествена среда и да не се тормози при развъждането на деца ", съобщи лидерът на листата на " Българска социалистическа партия за България " в Кюстендил Бойко Клечков. 
" По време на нашето ръководство се подвигна минималната работна заплата от 650 на 710 лева, също се подвигна и минималната пенсия. Пенсионерите получиха за първи път от 12 години едно съществено нарастване през декември - 12,8%, а от юни към този момент пенсиите са с растеж от съвсем 28%. В момента минималната пенсия от 360 е 476 лева ", сподели Клечков. 
През януари по самодейност на Българска социалистическа партия бе въведен таван на цената на електрическата енергия за битовите консуматори, напомни лидерът на листата на левицата в Кюстендил. 
" Всичко това демонстрира, че ние мислим за хората. В 48-ото Народно събрание ще продължим да осъществяваме нашите хрумвания за подкрепяне на младите, работещите и на хората в пенсионна възраст. Ще търсим вид да продължим да наложим таван на цените. Много хора ни упрекваха, че това няма да работи, оказа се, че сме прави, и в този момент цяла Европа се пробва да направи тъкмо това. Една от концепциите ни е да се изземат свръхпечалбите на енергийните сдружения. България е от дребното страни в Европа, която изнася електрическа енергия и има опция тази свръхпечалба да бъде преразпределена както към битовите клиенти, по този начин и към дребните и междинните предприятия. Ние желаеме учебни заведения, лечебни заведения, черкви, читалища да бъдат включени в контролирания пазар. В момента те заплащат за ток, колкото и компаниите. С нашето предложение ще бъдат облекчени и бюджетите на общините ", сподели още Клечков. 
Той е безапелационен, че партията ще продължи с поддръжката за бизнеса, както до момента. Българска социалистическа партия ще упорства за подкрепяне на битовите консуматори, които да заплащат по-малко за парно, ток и вода. 
Приоритет още е въвеждането на необлагаем най-малко за младите фамилии с ниски приходи, които да бъдат освободени от налози. 
Българска социалистическа партия предлага децата до 14 години да употребяват безвъзмездни медикаменти, както и учебниците да са безвъзмездни за децата от 1 до 12 клас. " Обвиняват ни, че това е популизъм, само че това се минимални средства за страната, а по този начин ще облекчим доста фамилии ", безапелационен е социалистът. 
Клечков акцентира, че ще се търси вид да се одобри определението за енергийно и водно небогати и да им се обезпечи обществена поддръжка. По този метод ще бъдат съответно подкрепени нуждаещите се при тази галопираща инфлация, а няма да се дават пари на хора с високи приходи. 
" И в идващия парламент Българска социалистическа партия ще продължи политиката си за повишение на пенсиите. Ще продължи преизчисляването им, като междинната пенсия също ще се усилва. От 1 октомври ще се случи обещаното, като основа за преизчисляване ще се смята 2021 година Това ще се случи, само че ние ще продължим да търсим разновидности нарастването на пенсиите да продължи и да е съобразено с инфлацията ", сподели Бойко Клечков. style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР