„В 45-то и 46-то Народно събрание БСП показа, че е

...
„В 45-то и 46-то Народно събрание БСП показа, че е
Коментари Харесай

БСП ще работи в посока поставяне на конкретни въпроси и търсене на конкретни решения

„ В 45-то и 46-то Народно заседание Българска социалистическа партия сподели, че е една рационална и поредна групировка, че може да основава среда, в която партиите да приказват и тъкмо с концепцията да се водят диалози за смяна и за решение на съответните проблемите на страната. Ние сме твърдо уверени, че проблемите като инфлацията и високите цени на тока могат да бъдат решени, единствено когато имаме постоянно държавно управление. В тази акция Българска социалистическа партия ще работи в тази посока - в слагане на съответни въпроси и търсене на съответни решения. " Това съобщи националният представител от парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " в 46-то Народно събрание Димитър Данчев в ефира на радио " Фокус ".

По думите му пандемията и рестриктивните мерки ще бъдат предизвикателство за идната акция, само че Българска социалистическа партия няма да спре да търси директния разговор със своите членове и симпатизанти. „ Българските жители желаят резистентност и предвидимост в ръководството, желаят да се намират решения за съответните проблеми с тях свързани ", сподели още той.

Последните два Народното събрание Димитър Данчев разяснява по този начин: „ Факт е, че преобладаваше разговор, който по-скоро отвращаваше българските жители от Народното събрание като институция. Българска социалистическа партия беше онази партия, която сподели какво би трябвало да прави една виновна и поредна партия за намирането на баланс в връзките сред политическите партии. Надявам се, че този път разсъдъкът в 47-то Народно заседание ще надделее и партийното държание, което демонстрираха някои политически обединения, ще бъде преодоляно. " Социалистът изрази още вяра, че в идващия парламент ще надделеят диалозите по политики и няма да се приказва единствено за систематизиране на постове, пари и личностни нападки.

Димитър Данчев уточни част от политиките, на които Българска социалистическа партия държи най-вече са смяната на модела на ръководство на България, както и намиране на решения за нещата, които би трябвало да бъдат свършени. „ При диалозите с останалите партии за нас ще бъде значимо кой слага националния интерес над персоналния си. Ние ще търсим и решението на няколко съществени казуса - преди всичко това са проблемите, свързани с икономическото развиване на страната ни, превъзмогването на инфлацията, която води до в допълнение задълбочаване на неравенството в България. На второ място е превъзмогването на следствията от коронавирус рецесията, за разширение на ограниченията и то в секторите, където служебното държавно управление не съумя да се оправи. Ще работим още за бързото напредване и осъществяване на Плана за възобновяване и резистентност, който към момента не е изпратен в Брюксел. " Като цели за левицата Данчев добави още справяне с бежанската рецесия, проблемите в енергетиката, опазването на здравето и образованието.

Той напомни, че Българска социалистическа партия е единствената партия, която има подготвена стратегия с ясни цели.

На въпроса по какъв начин си изяснява и дали е вероятен лозунгът " Десни принадлежности за леви цели " Димитър Данчев отговори: „ Да правиш такава политика значи, че нямаш никаква концепция какво е политика. Очакваме да забележим цялата управническа стратегия на " Продължаваме промяната ", с цел да забележим по какъв начин ще съчетават тези десни ограничения с леви цели. С това новият план демонстрира, че няма никакви идейни политики ", разяснява той.

Депутатът от левицата бе безапелационен, че страната има потребност от постоянни институции както президентска, по този начин и парламент. „ Както се вижда не може да има обикновено функционираща страна без всички да работят дружно и в синхрон. Служебното държавно управление не може да реши на процедура нито един значителен проблем като цената на тока, без работещ парламент ", изясни той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР