В 40 училища и детски градини във Варненско са приети

...
В 40 училища и детски градини във Варненско са приети
Коментари Харесай

В 40 училища и детски градини във Варненско учат деца на украински бежанци

" В 40 учебни заведения и детски градини във Варненско са признати деца на украински бежанци " , заяви началникът на Регионалното ръководство на образованието в регионалния център доктор Ирена Радева.

Тя посочи, че приемът е осъществен главно в образователни заведения в града. В района украински деца към този момент са записани единствено в общините Белослав и Бяла.

" В учебните заведения са признати 130 възпитаници от Украйна " , добави Радева. По думите ѝ в детските градини са записани 31 деца. Към община Варна са ориентирани 5 малчугани, чиито родители желаят те да посещават ясла.

" Децата от Украйна стартират с проучване на български език, напомни Радева ". " След това знанията им би трябвало да бъдат валидирани от комисия в съответното учебно заведение. Така се дефинира равнището на детето и в кой клас би трябвало да бъде записано ", изясни Радева.

По думите на специалиста нормативната уредба дава опция при липса на задоволително знания, ученикът да бъде върнат до три години обратно.

Радева сподели още, че всички условия на здравните управляващи за приемането на украинчета в детски градини са изпълнени . Направените им проучвания за полиомиелит са негативни. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР