В 40-ия ден от гладната си стачка Николай Колев -

...
В 40-ия ден от гладната си стачка Николай Колев -
Коментари Харесай

Николай Колев - Босия: "Аз съм си казал думата"

В 40-ия ден от гладната си стачка Николай Колев - Босия популяризира в своя блог във фейсбук текст, избран от него като финален постинг. Текстът е есе, в което декларира, че единствено кукловодите схващат смисъла на неговия митинг и по тази причина са в суматоха, а той към този момент си е споделил думата.

В текста Босия разсъждава за тълпата, която по думите му в огромна степен взема решение сегашното, само че не схваща саможертвата. Идеята за така наречен здрав селски разсъдък е лишена от смисъл съгласно него, а страхът от саможертвата на тези, които в този момент владеят обстановката и желаят да я владеят още дълго време, характеризира обстановката, в която се намираме.

" Моята всеотдайност би откъснала една забележителна част от тези, които се двоумят, и би предиздвикала тези, които живеят в чужбина, да подценен и прецакат кукловодите, което по никакъв начин не им е прелестно. Така тяхната навалица ще става все по-малък и пренебрежим фактор. Те по тази причина толкоз настойчиво се борят за живота ми ", написа Босия. И прибавя на финала на есето: " От друга страна, аз съм сложил такива условия /особено второто/, че няма по какъв начин да мърдат. Но това си е техен проблем. Аз съм си споделил думата. "

Пълният текст на есето можете да прочетете в атачмънта.

Миналия четвъртък Николай Колев - Босия още веднъж изиска оставката на транспортния министър Ивайло Московски. Това стана на първото съвещание на парламентарната комисия, която бе основана да се запознае със сигналите постъпващи от него и от други цивилен организации за проблеми и корупционни практики в поделенията на Автомобилна администрация. Тъй като комисията считала да прегледа сигналите за една седмица, а Николай Колев упорствал това да стане за 24 часа, той напуснал съвещанието, осведоми тогава организация " Фокус ".

Босия е бил придружаван от негови сътрудници, които предали на депутатите материали, подкрепящи изказванията му. Председателят на комисията Станислав Иванов, представен от организация " Фокус ", призовал съпътстващите го да го убедят, че материалите ще бъдат прегледани и предадени на способените органи и ще бъде направен необорим отчет.

На 17 юли той даде конференция в Българска телеграфна агенция, на която популяризира визията си, че базисните проблеми на страната могат да се решат като жителите заменят политиците.
Той стартира гладна стачка на 13 юни с искане на оставката на транспортния министър Московски поради корупция в издаването на шофьорски книжки и разформироване на Народното събрание.

Състоянието на Николай Колев се утежнява, опитваме се да го убедим, че можем да променим ситуацията без тази всеотдайност, споделиха негови другари.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР