В 4:45 ч. местно време тази сутрин, градът Петровац на

...
В 4:45 ч. местно време тази сутрин, градът Петровац на
Коментари Харесай

Земетресение с магнитуд по Рихтер 4 в Сърбия

В 4:45 ч. локално време тази заран, градът Петровац на Млави, Източна Сърбия стана очевидец на земетресение с магнитуд 4 по скалата на Рихтер, заяви Европейският Средиземноморски сеизмологичен център. Според данните на сръбския сеизмологичен институт, трусът беше регистриран на 12 километра югоизточно от града.

" Земетресението провокира угриженост, защото трусовете с подобен интензитет могат да доведат до незначителни вреди на здания в региона на епицентъра ", предизвести вестник " Данас ". Експерти от сеизмологичния център подчертаха нуждата от деликатен мониторинг на структурите в региона, с цел да се избегнат възможни по-големи вреди.

В 5:03 ч. локално време, единствено 18 минути след първото земетресение, бе регистриран нов трус с магнитуд 2,4 по Рихтер. Този втори случай в допълнение усили загрижеността на локалното население.

Националните и районни органи по ръководство на бедствията незабавно реагираха, активирайки проектите за незабавна реакция и оценка на вредите. Екипи от инженери и сеизмолози бяха изпратени в засегнатите региони за оценка на инфраструктурата и подготовка на отчети за възможни опасности.

Спасителни екипи бяха разпределени във значимите зони, подготвени да реагират при потребност. Органите поучават жителите да бъдат деликатни и да следват инструкциите за сигурност.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР