В 4:30 часа на април, на улица в село Крушовица,

...
В 4:30 часа на април, на улица в село Крушовица,
Коментари Харесай

Пиян, без книжка и с нерегистрирана кола опита да избяга от проверка и катастрофира

В 4:30 часа на април, на улица в село Крушовица, чиновници от районно управление (на МВР) Долни Дъбник подават светлинен и звуков сигнал от полицейски автомобил „ Шкода Рапид “ на лидера на „ Мерцедес 250 Д “.

Шофьорът не стопира за инспекция, а форсира и продължава движенито си в посока град Долни Дъбник по общински път.

Нарушителят не преценява скоростта с пътните условия и релефа на пътя, и e изгубил контрол над ръководството. Автомобилът е напуснал пътя в дясно по посока на придвижването си и се е преобърнал.

От осъществената инспекция е открито, че „ Мерцедес “-ът е  благосъстоятелност на 29-годишен от Долни Дъбник. Водачът е бил 33-годишен, а негов пасажер – 22-годишен, и двамата от Долни Дъбник.

Направеният алкокотест с техническо средство отчел 1.2 промила. На водача е публикуван ваучър за здравно проучване. Проверката е изяснила, че той е и недееспособен и наново ръководи МПС без да има СУМПС, с влезнало в действие наказателно разпореждане на 9 март 2023 година.

Автомобилът е с прекъсната регистрация по чл.143 ал.10 от ЗДВП от 21 февруари 2023 година заради липса на застраховка „ Гражданска отговорност “. Сезирана е районна прокуратура – Плевен и е формирано бързо произвеждане. Нарушителят е арестуван за период до 24 часа по ЗМВР. Работата продължава проверяващ служител на реда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР