В 300 от избирателните секции на балотажа в София са

...
В 300 от избирателните секции на балотажа в София са
Коментари Харесай

БСП за балотажа в София: В 300 секции има разминавания

В 300 от изборните секции на балотажа в София са регистрирани разминавания в гласовете, оповестиха от градската организация на Българска социалистическа партия. Оттам оспорват в съда резултатите от втория тур на локалните избори.

Данните от експертизата на всички 1639 протокола би трябвало да излязат в средата на февруари.

248 са подадените тъжби против резултати от първия тур на локалните избори в съда

От общинската изборна комисия споделиха за bTV, че разминаванията се дължат на обстоятелството, че в някои секции е гласувано повторно с хартия поради механически проблем с машините.

„ За нас действителният резултат се отличава от публично оповестения. В над 90% от оценените протоколи има разминаване в подадените и регистрираните данни “, сподели ръководителят на БСП-София Иван Таков.

В някои обитаеми места претендентите на втори тур са получили еднакъв брой гласове, което постанова нов избор

„ Оттам идва разминаването - от всичките тези машини, които не работеха и машините, при които в действителност не излизаше бюлетина с избор на гласоподавателите или излизаха едни изрезки “, сподели ръководителят на ОИК Полина Витанова.

От екипа на кмета Васил Терзиев обявиха за bTV, че оповестяването на частични данни от правосъдното произвеждане може да бъде тълкувано като оказване на напън. По думите им нищо от изнесеното все още не е от естество да промени крайния резултат на вота.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР