В 30% от направените проверки в сектор Животновъдство има установени

...
В 30% от направените проверки в сектор Животновъдство има установени
Коментари Харесай

В 30% от инспектираните ферми има виртуални животни, установи земеделският фонд

В 30% от направените инспекции в бранш Животновъдство има открити тежки нарушавания, най-често изчезнали животни, заяви министърът на земеделието Иван Иванов пред Нова телевизия. Досега в бранша са направени 1400 инспекции, добави той. Според него всички случаи на открити нередности са дадени на прокуратурата. „ Всеки би трябвало да бъде съзнателен, тъй като той ощетява освен българския жител, само че и своите сътрудници, по тази причина съзнателните фермери би трябвало да подават сигнали за недобросъвестните “, добави още той.

Иванов сподели още, че се вършат денонощни инспекции, тъй като има доста нарушавания и злоупотреби.

В момента текат теренните инспекции по подадените заявки за Кампания 2022. Контролът започва с визити на място на заявените площи и животни по схемите и ограниченията по директни заплащания, припомнят от Държавна фирма „ Земеделие “.

При инспекция за обвързано подкрепяне за плодове и зеленчуци се мери площта на заявените имоти и се установи съществуването на декларираната просвета. Също по този начин се открива и дали са спазени минималните агротехнически мероприятия, които да подсигуряват приемането на добиви.

При инспекция на животни се ревизира идентификацията и регистрацията на животните и сходството с използваното законодателство.

Проверките по кръстосано сходство, обгръщат дейностите на стопанина на територията на цялото стопанство, както и спазването на използваните за стопанството законоустановени условия и национални стандарти.

След привършване на съответна инспекция на място, контролния лист ще бъде разполагаем в профила на претендента в Системата за електронни услуги (СЕУ) на Държавен фонд „ Земеделие “. В случай, че са установени несъответствия същия ще бъде изпратен до претендента на книжен притежател.

От Министерство на земеделието пък започнаха профилираните теренни инспекции на физически блокове (ФБл), посредством които ще бъдат актуализирани данните в Системата за идентификация на земеделските имоти (СИЗП) за акция 2022.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР