В 3 епизода ще ви представим 3 невероятни истории на

...
В 3 епизода ще ви представим 3 невероятни истории на
Коментари Харесай

Убийствено катастрофираНите принцеси: Грейс

В 3 епизода ще ви представим 3 невероятни истории на произшествия с принцеси, които и до момента са митове, които водят ненадейно или след малко време до тяхната гибел, само че тя остава обгърната в тайнственост до през днешния ден. И в 3-те случая сагите са свързани и с годишнини. Днес започваме с Грейс Кели, следват Лейди Ди и Людмила Живкова в идващите дни.

Това лято стават 40 години от неизяснената и до през днешния ден гибел, породена в злополука, на единствената холивудска суперзвезда, която става същинска принцеса. Тази модерна приказка на носителката на Оскар Грейс Кели не е с благополучен край. И тегне като буреносен облак над фамилния дом на княжеската фамилия Грималди. Един замък, който в действителността наподобява като излязъл от приказките.

И по този начин, на 13 септември 1982 година Грейс Кели и нейната щерка принцеса Стефани катастрофират. Инцидентът кара основния хирург на болничното заведение в Монте Карло да разяснява спорните официални съобщения по този мотив, пуснати от двореца като ги назова " отпадък ” и то пред авторитетния Ню Йорк Таймс. Според следствието на флагмана на американската преса публиката умишлено е водена по неверен път за " природата на злополуката и сериозността на пострадванията на принцеса Грейс ”, както написа вестникът още преди гибелта й. Която по този метод предугажда.

Предугажда и още нещо – неправилната и подвеждаща информация, давана умишлено от двореца, води до основаването на легенда за мистериозната гибел на носителката на Оскар. Публиката и до през днешния ден не има вяра на формалните източници и счита, че някой не желае да опише цялата история такава, каквато в действителност е била.

Друг сериозен американски вестник – Чикаго Трибюн, също прави следствие, с цел да изследва в елементи най-малко наличните обществено обстоятелства към злополуката и гибелта на Грейс.

То открива, че принцесата и щерка й, тогава на 17, са се били отправили към гарата, откъдето е трябвало да вземат влака за Париж. Във френската столица Стефани тогава би трябвало да стартира годината в ново учебно заведение – дата е 13 септември 1982 година

Отваряме скоба в следствието на Чикаго Трибюн, с цел да се запитаме нещо, което би хрумнало на всеки, чел най-малко една кримка: за какво брачната половинка на монарха на Монако и тяхната щерка са пътували сами, без водач и защита. Не е загадка, че придружаването не е просто протокол за фамилиите на държавни глави, то е доста значимо от позиция на сигурността – в тази ситуация е било и съдбовно. Известно е, че и тогава, и в този момент Монако е страна, където живеят и оперират с големи средства освен звездите от тениса и Формула 1, само че също по този начин и някои много рискови хора – да вземем за пример оръжейни търговци, хазартни босове и различен рисков контингент, обвързван с разнообразни интернационалните мафии, а италианската тирада, която е най-често чувана в княжеството е спомагателен акцент в тази посока. Напомняме, че началото на 80-те е златното и най-силното време на Коза ностра, когато тя отвлича министър председатели, до момента в който употребява чадър от най-високо държавно равнище и от тайните служби освен в Рим, само че и във Вашингтон. А пере парите си тогава преди всичко точно в Монако и италианска Швейцария.

Чикаго Трибюн също си е задавал въпроси за тези неща, най-малко от позиция на протокола, без да прави останалите връзки с мафията и така нататък Вестникът приказва с водача на Грейс. Той отвръща, че е предложил услугите си на персонален лидер на 11-годишния Роувър на принцеса Грейс, само че тя настояла, че ще се оправи и че нямало по какъв начин да се набутат трима души в колата при толкоз багаж, колкото има щерка й.

Две благи след Ла Тюрби на изострен завой Кели губи надзор над автомобила, изпращайки колата в пропастта. Напомняме, че Монако фактически е в подножието на високите скатове на Алпите, тъй че теренът е рисков. Дори за умел лидер като нея.

Интервюирана е и принцеса Каролин – първата щерка на Грейс и Рение. Тя цитира сестра си, която й споделя, че по време на злополуката майка им повтаряла ужасена: " Не мога да спра, не мога да спра ”, до момента в който двете хвърчали над бездната. Спирачките не работели. " Мама е била в цялостна суматоха ”, споделя пред Чикаго Трибюн тогава принцеса Каролин. Според нея Стефани пробвала да спре придвижването на автомобила с ръчната спирачка. Това обаче не помогнало.

След случая на оживеното планинско трасе, двете потърпевши принцеси – майка и щерка, са откарани в болничното заведение на Монако. Стефани е изписана на другия ден с дребни пострадвания. Докато Грейс Кели е тежко потърпевша и в никакъв случай повече не идва в схващане. Умира на 52 години.

Кръвоизлив, породен от злополуката е формалната версия за причинителя на гибелта на холивудската и монакска легенда.

Според Стефани обаче майка й е имала съществено главоболие, от което й се оплакала. Оцелялата принцеса счита, че е допустимо да е получила причерняване, което да я е " изключило ” за миг.

Също съгласно Стефани като единствен свидетел на нещастието колата е почнала да завива, преди да се натресе с цялостна скорост върху канара.

Дни по-късно лекарите удостоверяват, че са разкрили доказателство, че Грейс е претърпяла " мозъчно съдов случай, като доктор Жан Шателен, основен хирург на болнизата, където тя е лекувана, изяснява пред Ню Йорк Таймс по този начин: " Тя е претърпяла случай, който – в случай че си беше у дома – щеше да я накара да се отпусне да седне или да легне и да се почувства по-добре не след дълго. Може би е бил незлокачествен, не мога да бъда сигурен. Това е съмнение. При други условия обаче нещата са се развили по друг метод ”.
 
Има непотвърдени версии, че Грейс е оббъркала газта със спирачката или не е употребила краката си в ступор. Други версии, изключително първоначално, спекулират, че не Кели, а щерка й е карала, без да има право на това, което е и провокирало случая, заради неопитността й. Днес те се отхвърлят като неточни.

Основават се на думите на индивида, който първи намира принцесите на местопроизшествието. Той декларира, че е извадил Стефани през шофьорската седалка и врата.  Оцелялата принцеса изяснява пред Гардиън, че това се е наложило, защото пасажерската врата е била изцяло смазана от конфликта и това е бил единственият метод да излезе – през шофьорската страна.

Въпреки тежкото положение на Грейс, представител на двореца пуска известие, че тя е постоянна, с някои счупвания, само че ще се оправи.

Фалшива информация обаче не е подадена единствено обществено. " Накараха ме да имам вяра, че сестра ми е отвън заплаха ”, споделя пред Ню Йорк Таймс братът на носителката на Оскар – Джон Кели.

Докторът упорства дворецът да поправя своите известия, които са неточни и сами водят до подзоренията, подхранвани и до през днешния ден, че Стефани е карала и е предизвикала злополуката, а Грейс не е получила нужната здравна помощ и това не е било инцидентно, а преднамерено.

Очаквайте на следващия ден още нещо, което наклонява везните в тази посока: милионерката Грейс Кели при гибелта си има единствено 10 000 $ в сметката, което също е удивителна тайнственост.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР