В 3:30 ч днес президентът на Русия Владимир Путин обяви

...
В 3:30 ч днес президентът на Русия Владимир Путин обяви
Коментари Харесай

ДЕНЯТ В НЯКОЛКО РЕДА: Война, война и пак война

В 3:30 ч през днешния ден президентът на Русия Владимир Путин разгласи началното на " военна интервенция " - а в действителност широкомащабни военни дейности в територията на Украйна.

В идващите часове стана ясно, че съветските военни са навлезли в страната на практика по едно и също време с изказването на Путин. В Украйна бе оповестено изключително състояние, до доста градове се чуваха детонации, стартира евакуация.

По-късно стана ясно, че Русия е и други военни цели в страната.

***

Международната реакция пристигна бързо - и Съединени американски щати, и Европейски Съюз, и болшинството страни по света осъдиха нашествието мигновено. И дадоха обещание нови, допустимо най-строги наказания против Русия. Някои от - Сърбия и Китай - се пробваха страхливо да го поддържат, само че и те предложиха прекъсване на военните дейности и търсене на дипломатическо решение.

Единодушно българска реакция се оказа по-голямо предизвикателство. Премиерът, осъждайки експанзията на Путин и подкрепяйки нови наказания, само че президентът Румен Радев се изрече по-меко, а министърът на защитата Стефан Янев напряко повтори пропагандата на съветските държавни медии - че това не било война, а военна интервенция.

Добрата вест е, че президент и министър председател показаха подготвеност, искащи евакуация.

И в Народното събрание се оказа предизвикателство да се поддържа декларация, осъждаща Русия и обявяваща подготвеност за повече наказания против Путиновия режим -, дружно с двама депутати от " Продължаваме промяната ". Очаквано, " Възраждане " бяха срещу.

***

Междувременно съветски танкове и хеликоптери навлизаха все по-дълбоко в Украйна - освен в приетите от Русия за самостоятелни Донецка и Луганска република, само че и към столицата Киев.

Основна теза на Путин е, че се пробва да отстрани военните сили на Украйна и да я " денацифицира ", съгласно западните наблюдаващи задачата е завладяване на столицата и събаряне на законното украинско държавно управление.

***

, последвана от Австралия и. В Европейски Съюз обсъждаха детайлите към глобите до късно вечерта. В последна сметка стана ясно, че, като ще се гласоподават на следващия ден от външните министри на Съюза, само че

Започнаха да се изричат и разнородни отзиви във връзка рецесията. Премиерът Кирил Петков увери, че. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пък в изненадващо благозвучие. Бившият боен министър Велизар Шаламанов разгласи, че у нас. А редица психолози по света, обща фраза за религия в личната си божественост, присъща на някои водачи.

***

Русия разгласи, че, Украйна - че. Руснаците се похвалиха, украинците - с пленени съветски военни. Вечерта започнаха сериозните удари против градове като Харков и Мариупол.

Хиляди. Очаквано, над 700 души бяха задържани. Протест имаше, а за всеки случай МОЧА в столицата

***

Действията на Москва ще костват скъпо на стопанската система й - до рекордните 100 рубли за евро, съветската борса падна, а до края на деня локалните компании изгубиха 70 милиарда $ от цената си. Естествено, това.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР