В 29-я ден от началото на протестите срещу кабинета “Борисов

...
В 29-я ден от началото на протестите срещу кабинета “Борисов
Коментари Харесай

29 ден: Блокада в Пловдив и на пътя София-Варна

В 29-я ден от началото на митингите против кабинета “Борисов 3 “ и основния прокурор протестиращите започнаха обсада на центъра на Пловдив и прекъснаха придвижването по пътя София-Варна.

В късния следобяд протестиращите блокираха пътния възел " Абланица " на пътя Варна – София. Един от уредниците на митинга Ивайло Георгиев разяснява, че митингът не е особено проведен.

" Никой не ни приканва, за разлика от събитието на ГЕРБ, което е пуснато по партийна линия и всеобщо хората от държавната администрация и избран кръг от частни компании, които са облагодетелствани от публичните поръчки, са принудени да маршируват под строй все едно сме 1950 година в апогея на комунизма, викайки за нашия водач. Това е огромната разлика! Ние се борим за свободата - освен за нашата, само че и за тяхната! Докато те се борят да имат самун ", сподели Георгиев, представен от БНР.

Той добави, че митингите ще продължат, до момента в който бъдат реализирани настояванията за оставките на кабинета и на основния прокурор. Целта на протестиращите в този край е: " оставка на държавното управление, електронно гласоподаване, лустрация, правосъдна промяна ".

В Пловдив протестиращите блокираха кръстовището на “Цар Борис III “ с “Цар Освободител “. Всичко стартира със седем палатки
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР