В 28 лунен ден е един от онези дни, когато

...
В 28 лунен ден е един от онези дни, когато
Коментари Харесай

Хранене по лунен календар – събота– 28 май 2022

В 28 лунен ден е един от тези дни, когато не е нужно да обременявате организма си с храна. По-добре да се въздържате от преяждане. Опитайте се даже да намалите нормалното количество употребявана храна. От тежката храна, най-вече от месото, мощно се предлага да се откажете.

Нежелателно да се употребяват полуфабрикати, мазнини, пържени храни, сладкиши и всевъзможни тестени печива. Опитайте се да минете на здравословна диета и тялото ви ще ви благодари с чудесно самочувствие и здраве.

Ако решите да извършите разтоварващ ден, пробвайте се да започнете да пиете единствено пресни плодови сокове от самото начало. Алтернативно, можете да добавите към диетата повече зеленчуци и плодове. Като вид, може да сварите зеленчуците.

Препоръчително – салата от зеле и моркови, чушки и домати, билкови чайове, прясно изцедени сокове.

Жива храна на деня - Копър

Възстановява зрението; оказва помощ при колики в стомаха; отличен антиоксидант, предотвратява стареенето; уголемява сърдечните съдове и намалява холестерола; усилва лактацията при кърмачки; понижава възпалението в бъбреците, лекува стоматит; отстрани нервността и възприятието на боязън.

ЯЙЦА, ПЪЛНЕНИ СЪС СПАНАК

Продукти: яйца 10 бр., спанак 0,5 кг, кашкавал 150 г, краве масло 125 г (1 пакетче), прясно мляко 200 мл (1 чаена чаша), брашно 10 г (1 супена лъжица), сол и черен пипер.

Приготвяне: Яйцата се сваряват и обелват. Отрязва се капаче откъм заострената част и деликатно се изважда жълтъкът.

В подсолена вода се сварява спанакът, отцежда се от водата, нарязва се на ситно и се смесва със стритите жълтъци, настъргания кашкавал и черен пипер. С получената примес се пълнят яйцата.

Захлупват се капачетата и се подреждат в тавичка, намазана с масло. Останалата плънка се смесва с прясното мляко и брашното и се изсипва сред яйцата. На всяко яйце се слага бучица масло. След това яйцата се запичат за към 10 минути в мощна фурна.

Полезно: Най-ефективните бързи диети се смятат нискокалоричните диети с ниско наличие на въглехидрати и монодиети - разтоварване с кефир, ябълки, елда. В разтоварващият ден, можете да ядете единствено извара с ниско наличие на мазнини и да пиете 3 чаши чай от шипка без захар.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР