В 27-я ден от войната продължава да се затяга обсадата

...
В 27-я ден от войната продължава да се затяга обсадата
Коментари Харесай

Ето кои украински градове са потенциални мишени на руските атаки


В 27-я ден от войната продължава да се стяга обсадата на Мариупол. Градът отхвърля да капитулира. В Киев работи комендантски час до на следващия ден сутринта. И през днешния ден над украинската столица имаше ракетен обстрел, обобщава Българска национална телевизия.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3049
Американският президент предизвести, че Владимир Путин обмисля потреблението на химически оръжия в Украйна.

Ето кои украински градове са евентуални цели на съветските офанзиви:

ЧЕРНИГОВ

Чернигов - градът, който на север граничи с Беларус, на изток - с Русия. От началото на войната е съвсем под непрекъсната блокада. Опасенията са, че ще се трансформира в идващия Мариупол.

Последни сателитни фотоси демонстрират оживление на съветските елементи в Беларус, на към 70 километра от Чернигов.

Преди съветската инвазия там живееха към 280 000 души. Сега жителите на града са изправени пред алтернативата - дали да останат или да живеят. Не всички, обаче, съумяват да се изтеглят.

СУМИ

Суми е другия град, към който се стяга обсадата. При ракетен обстрел през вчерашния ден имаше приключване на амоняк от цех за торове. Руските военни разпространиха фрагменти с настъплението им към града.

ОДЕСА

За съветска офанзива по суша, въздух и вода се готвят и в Одеса. Тази нощ за първи път е бил обстрелван жилищен регион. Няма данни за жертви.

МАРИУПОЛ

Обсадата на Мариупол се ожесточава. Кадрите са от взривяване на заводи в индустриалната зона на града. От дни се водят сражения за стоманодобивния цех на Мариупол.

Русия твърди, че Украйна може да употребява химическо оръжие. Според американският президент, опасенията са в противоположна посока - към Москва.

Гърбът на Путин е притиснат до стената и в този момент той приказва за нови " подправени знамена ", като твърди, че Съединените щати разполагат с биологични и химически оръжия в Европа, което просто не дава отговор на истината. Твърдят и че Украйна има биологично и химическо оръжие. Това е явен знак, че самият той възнамерява да употребява сходни оръжия. Вече го е правил и би трябвало да бъдем извънредно деликатни, тъй като не знаем какво следва, съобщи Джо Байдън, президент на Съединени американски щати.

Байдън предизвестява и за опасност от масирани съветски хакерски офанзиви, в това число и против Съединените щати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР