В 27-ия лунен ден за разлика от предишни дни скромното

...
В 27-ия лунен ден за разлика от предишни дни скромното
Коментари Харесай

Хранене по лунен календар – сряда – 01.12.2021

В 27-ия лунен ден за разлика от предходни дни скромното тържество не е неразрешено. Можете даже да организирате малко празненство у дома, само че да не се преяжда и да се заобикаля алкохолът.

На този ден няма специфични ограничавания за това, което може да се яде, не се колебайте да се придържате към нормалната си диета.

Добре е единствено да изключите от диетата си всевъзможни полуфабрикати, „ химическа “ и мъртва храна, в която няма нищо потребно. Това включва да вземем за пример всички храни за бързо хранене, замразени кнедли, чипс и сладкиши, сладолед, безалкохолни питиета и пакетирани сокове. Не се предлага да се ядат картофи и цитрусови плодове. Всичко останало може да се употребява в рационални дози.

Лунният календар предлага за днешния ден да се готви единствено в микровълнова фурна и на електрически уреди. Да не се употребяват газови котлони, защото не би трябвало да има прикосновение с огън. Друго предписание е да не се яде пред тв приемник или включено радио.

Днешното предложение:

КЮФТЕНЦА СЪС СОС (микровълнова фурна)

Продукти: 400 г кайма примес, половин глава ситно нарязан лук, 250 г доматено пюре, 200 г кренвирши, 1 ч.л. захар, сок от 1 лимон, 1 яйце, 400 мл вода, малко наквасен самун, черен пипер, сол.

Приготвяне: Доматеното пюре се размива с водата в необятен стъклен съд. Прибавят се лукът, лимоновият сок, захарта и солта. Покрива се с пергаментова хартия и се поставя в микровълновата фурна на „ мощно “ 3-5 минути.

От каймата, авансово омесена с яйцето, накиснатия самун и черния пипер, се оформят дребни кюфтенца с диаметър 2 ½ см, пускат се в соса и се загрява на „ мощно “ 6-7 минути. Прибавят се нарязаните кренвирши и се загрява още 1 минута.

Полезни препоръки: Сутрин е за предпочитане да пиете вода при стайна температура или гореща на глътки. Ледената вода инхибира храносмилателния развой и даже може да провокира конвулсия на жлъчния мехур или червата.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР