В 26 училища и детски градини в столицата ремонтите ще

...
В 26 училища и детски градини в столицата ремонтите ще
Коментари Харесай

Организация за чудо и приказ - в 26 училища и детски градини ремонтите продължават и през учебната година

В 26 учебни заведения и детски градини в столицата ремонтите ще продължат и през образователната година. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова при инспекция на ремонтните действия на Трето СУ "Марин Дринов " в регион "Илинден ". В учебното заведение с профил по изобразително изкуство през тази година ще има 21 първокласници и общо 230 възпитаници от първи до 12 клас, които ще учат, до момента в който се правят част от строителните работи.

Учебните заведения са 15 учебни заведения и 11 детски градини, които се намират в регионите "Илинден ", "Красна поляна ", "Надежда " и "Връбница ", са включени в план, финансиран от Оперативна стратегия "Региони в напредък ".

В 17 от тях ремонтите към този момент са почнали, в останалите девет образователни заведения сега се правят процедурите по желание на реализатори. Инвестицията е над 60 млн. лева като огромната част от средствата са от оперативната стратегия и има допълващо финансиране от бюджета на Столичната община.

За първи път в София се вършат такива цялостни поправки, сподели Фандъкова и добави, че четирите столични региона ще получат идната година напълно нова просветителна среда с нови учебни заведения и детски градини. Кметът изясни, че плановете изискват цяла година работа, тъй че ремонтите ще продължат и след началото на образователната година. Трябва да се направи такава организация, че децата да могат да учат по едно и също време със строителните действия, разясни Фандъкова.

Отделно от тези поправки в други 22 учебни заведения и градини текат така наречен летни поправки, които би трябвало да приключат до 17 септември. За тях от приватизационния фонд са отделени 2 млн. лева

Вече се вършат огледи на инфраструктурата към учебните заведения и детските градини по отношение на началото на образователната година - както на положението на уличната мрежа, по този начин и на сигурността, сподели още Фандъкова.

Очаква се първокласниците в столицата да са към 11 000 деца, сподели Мария Минчева, шеф на дирекция "Образование " в Столичната община. Тя уточни, че ще работят интензивно през идващите седмици, с цел да се построи организацията на образователния развой в заведенията, където ще има поправки. В детските градини, в които ще продължи строителството, поемаме уговорката да уведомим родителите къде ще бъдат пренасочени децата, уточни още Минчева, осведоми БТВ.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР