В 2347 училища и 1799 детски градини ще се обучават

...
В 2347 училища и 1799 детски градини ще се обучават
Коментари Харесай

Учебната година започва в 2347 училища и 1799 детски градини в страната

В 2347 учебни заведения и 1799 детски градини ще се образоват деца и възпитаници през новата 2022/2023 образователна година. Това заяви Евгения Костадинова, шеф на дирекция „ Съдържание на предучилищното и учебното обучение “ в МОН пред БНР.

През лятото имаше поправки в близо 900 учебни заведения, като в преобладаващата част към този момент са завършили. В към 60 учебни заведения ремонтните действия ще продължат, само че за учениците ще бъдат обезпечени условия за естествен образователен развой.

Безплатните учебници и образователните комплекти за учениците до VII клас към този момент са доставени, има учебници и за възпитаници с нарушено зрение, за учащите се в европейските учебни заведения.

Личната карта на всеки възпитаник е единственият документ, който остава на хартия, а бележникът може да е на хартия или електронен по решение на учебните заведения.

В момента МОН събира информация за обезпечеността на образователните заведения с горива за отопление и след разбор ще реагира, с цел да не се стигне до спиране на образователни занятия или прекосяване в образование от разстояние в електронна среда.

Учебната година ще стартира присъствено и ще протича според условията и насоките на здравните управляващи.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР