В 23-тия ден от руската инвазия в Украйна отново се

...
В 23-тия ден от руската инвазия в Украйна отново се
Коментари Харесай

Ракетни удари по Лвов и 9 хуманитарни коридора в Украйна днес

В 23-тия ден от съветската инвазия в Украйна още веднъж се оповестява за още жертви и удари по жилищни здания, както и за изстреляни ракети по Лвов, на към 80 км от границата с Полша.

Пореден ден с провали по жилищни здания и починали в Киев съгласно информацията на украинските управляващи. Около 8:00 ч. тази заран в Подилски регион в столицата е имало пожар в 5-етажна жилищна постройка, който избавителната работа на Украйна твърди, че е зародил поради парчета от свалена ракета. Евакуираните и избавените са над 100, четирима са ранени. Има една жертва.

В Житомирска област също се оповестява за вреди по къщи и икономически постройки. Няма убити или ранени.

Кметът на Лвов заяви тази заран от профила си в, че ракети са блъснали региона покрай летището в града. По-късно сподели, че има удар против цех за ремонт на самолети и работата му е спряна. Към 8:20 няма данни за потърпевши. Според въоръжените сили на Украйна става дума за шест ракети, от които две са прихванати от системите за противовъздушна защита. Предполага се, че са изстреляни от бойни самолети над Черно море.

Лвов се намира на към 80 км от границата с Полша и това е първият сходен случай, обвързван с града, откакто предходната седмица въздушни обстрели удариха военна база в Яворив, на близо 25 км от полската граница.

В Харков шестетажна постройка на университет е била съществено развалена след пожар към 8:40 сутринта. Според украинските управляващи това се дължи на противников обстрел, вреди има и по две прилежащи здания. Един човек е умрял, 11 са ранени.

Най-малко двама са починали, а шестима са ранени при ракетен удар в град Краматорск съгласно ръководителя на регионалната администрация в Донецк, Павло Кириленко, съобщи CNN.

Министерството на защитата на Русия , представено от ТАСС, твърди, че е свалило шест дрона на Украйна. Според представителя на ведомството, Игор Конашенков, от началото на „ специфичната военна интервенция “ на Владимир Путин са унищожени общо 183 дрона, 1406 танка и други бойни бронирани машини, както и 1197 военни моторни транспортни средства.

На собствен ред от Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна настояват, че са унищожили 450 противников танка, 43 Противовъздушна отбрана системи, 1448 бойни бронирани машини.

Днешният отчет на английското военно министерство сочи, че руснаците са белязали „ най-малък напредък “ от началото на седмицата, както и че украинските сили към Киев и Николаев „ не престават да фрустрират съветските опити за обграждане на огромни градове “. Харков, Чернигов, Суми и Мариупол остават обсадени и са обект на „ тежък съветски обстрел “, показват английските управляващи.

Украинското държавно управление заяви, че за през днешния ден са контрактувани девет филантропични коридора . Според вицепремиера Ирина Верешчук се възнамерява доставка на помощ за градовете Балаклея и Изюм, югоизточно от Харков, съобщи CNN.

Близо 800 автомобила са напуснали Мариупол, като над 2000 души са съумели да стигнат до Запорожия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР