В 23.59 часа на 13 май приключи електронното гласуване за

...
В 23.59 часа на 13 май приключи електронното гласуване за
Коментари Харесай

Успешно приключи електронният избор на Съвета за развитие на гражданското общество

В 23.59 часа на 13 май завърши електронното гласоподаване за избор на членове на първия у нас Съвет за развиване на гражданското общество.

Одобрени за присъединяване във вота бяха 379 неправителствени организации, а изборната интензивност е била 75 на 100, заяви пресслужбата на кабинета.

България ще финансира планове по линия на формалната помощ за развиване в 7 страни

Участниците в избора са имали опция посредством уеб основаната електронна платформа https://voting.government.bg да дадат своя глас в интерес на 14 организации, в това число за своята. Изборната комисия е одобрила за кандидат-членове на Съвета 123 цивилен организации в социална изгода.

Най-много гласове да излъчат собствен представител в Съвета за развиване на гражданското общество са получили Българският център за нестопанско право - 178 гласа, Българският дарителски конгрес - 126, "Работилница за цивилен начинания " - 108. Останалите неправителствени организации, класирани за състава на Съвета, са "Светът на Мария ", "Български фонд за дамите ", Сдружение "Асоциация на европейските публицисти - България ", Фондация "Заедно в час ", Сдружение "Български червен кръст ", Българският Хелзинкски комитет, "За нашите деца ", "Асоциация на парковете в България ", "Българска асоциация за различен туризъм ", Асоциация "Родители ", "Карин дом ".

Списъкът на гласувалите и на класираните организации е обществен на електронната платформа. Предстои класираните организации да излъчат представителите си за присъединяване в Съвета.

Съветът за развиване на гражданското общество е съвещателен орган към Министерския съвет и се основава на съображение член 4 от Закона за юридическите лица с нестопанска цел, се припомня в прессъобщението. Съветът има функционалности по създаване и осъществяване на политики за поддръжка на развиването на гражданското общество в България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР