В 22:50 часа в дежурната част на РСПБЗН- Велики Преслав

...
В 22:50 часа в дежурната част на РСПБЗН- Велики Преслав
Коментари Харесай

Огнен ад в шуменско село: Жена загина, огнеборец пострада

В 22:50 часа в дежурната част на РСПБЗН- Велики Преслав е признат сигнал за пожар в къща на ул. “ Балкан “ в село Троица.

Съобщено било, че парцелът се населява от самотноживееща жена, която евентуално не е съумяла да го напусне. Към мястото на произшествието незабавно са ориентирани два противопожарни екипа на РСПБЗН- Велики Преслав.

На място огнеборците заварили да гори двуетажна къща и прилежаща към нея селскостопанска сграда. На помощ в очистване на пожара пристигнали два екипа от РСПБЗН- Шумен.

Силно развития пожар не разрешил на огнеборците да влязат в парцела с цел да търсят потърпевш. При пожарогасителните дейности в една от стаите на първия етаж е открито мощно обгоряло тяло. Предполага се, че починалата е собственичката на парцела.

При очистване на пламъците и при изнасяне на мощно нагрята железна бутилка с газ пропан- бутан е потърпевш пожарникар от РСПБЗН- Велики Преслав.

Получил е обгаряне на пръсти на дясна ръка, обработен е на място от екип на незабавна помощ, довършил е служебните си отговорности.

Пламъците, които били на повърхност от към 200 кв. м са премахнати от деветима огнеборци благодарение на 36 тона вода.

Унищожено е домашно имущество, мебели, уреди, техника. Спасена от опожаряване е къща в съседство. На място, за опазване на произшествието е останал екип на РУ- Велики Преслав.

В ранните часове през днешния ден, на ярко е почнал оглед. Образувано е досъдебно произвеждане. Причините за пораждане на пожара са в развой на определяне.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР