В 21 век в Европа правото на самоопределение и самоизразяване

...
В 21 век в Европа правото на самоопределение и самоизразяване
Коментари Харесай

Никола Димитров: Македонският е международно признат език

В 21 век в Европа правото на самоопределяне и самоизразяване е несъмнено, написа във Фейсбук външният министър на районен съд Македания Никола Димитров по отношение на позицията на Българска академия на науките за македонския език.
Отношенията сред двете страни, с цел да бъдат другарски и близки, допускат ценене на това право и достолепието на другата, добавя Димитров.
„ Македонският език е един от южнославянските езици. Стандартният македонски език е публично кодифициран през май 1945 година въз основа на централните говорими форми в тогавашна Македония. Той беше един от трите публични езика в някогашна Югославия и участва в Организация на обединените нации от 70-те години на предишния век. Македонският език има свое историческо развиване и е приет от интернационалната общественост от лингвисти “, споделя Димитров.
„ Приемане на интервала на споделена и преплетена история, която свързва българския и македонския народ, само че и сегашното – македонски народ, който приказва македонски език. За да успее този развой и двете страни се нуждаят от мъдрост и тактичност, великолепие в разбирането и зачитането на грижите и достолепието на другия. Лесен е да се скапе, мъчно е да се гради “, споделя Димитров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР