В 21. век, през 2019 година, няколко семейства от блок

...
В 21. век, през 2019 година, няколко семейства от блок
Коментари Харесай

21-ви век! Близо 2 месеца цял вход в Тракия стои на...

В 21. век, през 2019 година, няколко фамилии от блок 131 в ЖР " Тракия " от месец и половина живеят без ток. Светят си с фенерчета и свещи, прескачат легени с вода, а домовете им миришат на влага и плесен. Причината е непрекъснат теч от жилището на комшия от 6-ия етаж, който минава по стените на всички до първия етаж и мокри стените им. Елинсталацията не устоя на влага и стават токови удари през ден. Някои от живеещите сами се принудиха да спрат електричеството си, с цел да не пострадат, а при други хора от влагата бушоните падат непрестанно, изясняват обстановката от компанията професионален домоуправител " БГ Домоуправител ".

Това е извънредно съществуване, на остарели години да живеем по този метод, събира в едно изречение неудобствата Тодор Пашов. Жилището му е на четвъртия етаж, само че още от вратата лъха на влага. Няколко крачки по-навътре коридорът е заприщен от два легена, които събират капките от тавана. Онзи ден изхвърлих 11 чувала с мухлясали облекла от дрешника, споделя възрастният мъж. Това обаче не е най-голямата му болежка. Той обгрижва самичък болната си брачна половинка, която е на легло, и всичко се случва в полумрак, тъй като ток ту има, ту няма. Оставил съм си фенерчета на няколко места в къщата, с цел да няма произшествия, само че това не е живот, ще ми се се самозапаля, обезверен е пенсионерът. Извървял е към този момент всички стъпки, с цел да се в профил казусът с небрежния комшия, само че е стигнал до задънена улица. Говорил съм с хора от районното кметство, чак до омбудсмана стигнах, споделя Тодор Пашов. Лекарката, която посещава болната му брачна половинка вкъщи, е посъветвала фамилията да се изнесе на друго място поради тежкия въздух, само че това е невероятно.

Етаж по-нагоре, тъкмо под злощастния апартамент, вратата отваря Костадинка, светлината от стълбището е единствената, която влиза в жилището. Нямаме ток, оправдавам се, см​отолевя тя. Банята чак е порозовяла от мухъла, а килимът в коридора гвачи подгизнал.

Сагата с теча от 6-ия етаж е от повече от месец и половина и търпението на хората в действителност се изчерпва, изяснява професионалният домоуправител Софи Игнатова, която дава отговор за блок 131 Ж.

В проблематичния апартамент е настанен чиновник на „ Хеброс бус “, защото апартаментът е ведомствен. На няколко пъти влизаме по отношение на компанията, които в началото дадоха обещание, че ще спомагат и сами ще отстранят повредата. Това обаче се проточи много във времето и когато техният ВиК експерт огледа мястото, стана ясно, че това не е в неговата компетентност и не може да се оправи с казуса, дава последователност Игнатова и вметва, че няколко пъти майсторът не е идвал на срещите. Така, ден след ден, мина месец и половина. Последната спогодба сред „ Хебрус бус “ и етажната благосъстоятелност е професионалният домоуправител да откри дипломиран занаятчия, а компанията да заплати за ремонта. Разходите са към 200 лв.. Най-накрая през вчерашния ден се стигна до щастлива развръзка, от транспортната компания заплатиха, а занаятчия към този момент отстранява повредата, оповестиха от БГ Домоуправител.

Наемателят от 6-ия етаж не бе открит за коментар, макар че „ Марица “ бе в злощастния блок няколко часа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР