В 21 век нищо не се постига с палежи и

...
В 21 век нищо не се постига с палежи и
Коментари Харесай

РС Македония осъдиха подпалването на българския център в Битоля

" В 21 век нищо не се реализира с палежи и опожаряване, " написа в страницата си във Facebook министър председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски, осъждайки остро " палежа на постройката на Центъра на българската общественост в Битоля”.

Ковачевски написа, че е дал ясни насоки към съответните институции казусът незабавно да бъде обяснен.

”Подобни провокации имат за цел да нарушат връзките сред македонския и българския народ. Затова приканвам всички нас останем спокойни и почтени, а с причинителите ще се разправят институциите,” написа Ковачевски в профила си във Facebook.

Рано тази заран бе запален Културният център " Иван Михайлов” в Битоля. Изгоряла и неизползваема е входната врата, както и табелата с името на Културния център. На място е осъществен полицейски оглед.

Реакция пристигна и от президента на районен съд Македония Стево Пендаровски, който също осъди подпалването на Културния център " Иван Михайлов.

" Остро съдя опожаряването на постройката на културния дом на българската общественост в Битоля. Подобни дейности са провокация и не са в интерес на възстановяване на връзките с България. Призовавам способените институции да проведат навреме и детайлно следствие, да подхващат всички нужни ограничения, да открият и глобяват извършителите”, написа той във Фейсбук, сходно на премиера.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР