В 21 области от страната е в сила предупреждение от

...
В 21 области от страната е в сила предупреждение от
Коментари Харесай

Код оранжево за опасно горещо време днес

В 21 области от страната е в действие предизвестие от втора степен, код оранжево, за предстоящи оптимални температури от 38° до 41°. В останалата част от страната остава в действие код жълто за рисково високи стойности над 35°.

Ще бъде слънчево. След обяд тук-там, основно над планинските региони ще има купеста облачност. В западната част на Дунавската низина за малко ще се появи слаб до сдържан вятър от запад-северозапад.

По Черноморието също ще бъде слънчево. Ще духа бриз и оптималните температури ще бъдат от 30° до 32°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.



В планините ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към около 31°, на 2000 метра - към 24°.

До края на юли и при започване на август времето ще бъде слънчево, през множеството дни в по-голямата част от страната - и съвсем безшумно. Купеста облачност ще има в часовете към и след обяд, съвсем без превалявания. Ще остане доста горещо, с оптимални температури в множеството региони сред 34° и 39°, на обособени места и малко по-високи. Морският бриз ще задържа температурите по Черноморието не по-високи от 33°-34°.

Слабо захлаждане се чака в петък-събота в Северна България, когато ще се появи северозападен вятър. Ще се основат условия за развиване на купеста облачност и след обяд в Северна България и планините са вероятни изолирани краткотрайни превалявания и гръмотевици. На юг ще остане горещо, с температури в низините към 40°.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР